Sport

“Nehéz szavakba foglalni, milyen világbajnoknak lenni”

Györgyjakab Máté megszerezte első maratoni világbajnoki címét a férfi ifjúsági kajak egyes szakágban, a hazai rendezésű kajak-kenu vb-n.
A verőfényes szombat délelőtti napsütés rengeteg embert csalogatott ki a győri világeseményre.
A napot rögtön magyar érmekkel kezdtük. Györgyjakab Máté a fiatalok között elsőként ért célba a kajak egyeseknél. Szinte még ki sem fújta magát első vb-győzelmét követően, a 24.hu kérdésére elmondta, csodálatosan érzi magát és nagy boldogsággal tölti el, hogy szülei, barátai és edzői mind ott voltak a helyszínen és szorítottak érte.
Kifejtette, rossz érzések kavarogtak benne az elmúlt hét során. Úgy érezte, valamiért nem akar kijönni a bombaforma, amiben az izgulás is nagy szerepet játszott.
Az első két kör nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, majd a harmadikban kezdett kikristályosodni, menni fog ez, csak bírni kell a hatalmas iramot és a kemény futásokat.
Az ifjú sportoló azt egyelőre nem tudja, hogy a továbbiakban is hajóra száll-e ebben a szakágban. Mint mondta, ez még a jövő zenéje, minden az edzőin múlik.
Petró Erikre szintén nagyon büszkék lehetünk, ugyanis a második helyezett Zyggy Chmiel után befutva szerezte meg Magyarország számára a bronzérmet. 
Hallottam, hogy a nevemet üvöltik és tapsolnak a lelátón, ez pedig extra motivációt adott számomra. Köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott a helyszínre.
Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is kitettek magukért, nem is akárhogy: Fritz Anett és Jeszenszky Petra aranyérmet szerzett, a Korsós-Nagy páros ezüstéremmel nyugtázta a női ifjúsági kajak kettesek számát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik