Sport

Örömkönnyek és boldogság, avagy mit éreznek a vb-győztes szülők

A Kiszli-család rendkívüli izgalmak közepette, stílusosan szurkolta végig a lányuk hatalmas diadalát.

A maratoni világbajnokság győri helyszínén élhettük át, mennyit számít a biztos háttér, a szerető család támogatása. Kiszliék tanúbizonyságot tettek minderről, ugyanis nem akárhogy szorították végig lányuk versenyét. A família tagjai külön, a versenyre készített pólóban követték az eseményeket, amelyen a versenyzőlányt ábrázoló kép, és az azt körülvevő „Hajrá Vanda”–felirat volt látható és olvasható.

A különleges biztatás nem maradt eredmény nélkül, ugyanis Vanda a vb-elsőségért vívott harcban az olasz Susanna Cicalit, valamint a dél-afrikaiakat képviselő Jenna Wardot gyűrte le a 22,2 km-es távon, a női U23-asok kajak egyes számában.

Kiszli József, a büszke édesapa úgy fogalmazott, elmondhatatlan boldogságot érez: „Nagyon jó látni, hogy teljesítette, amit elképzeltünk

Az édesanya, Kiszli Józsefné szerint anyaként érezni kell mindazt, ami jelenleg lezajlik benne. A büszkeségtől dagadó szülők eközben örömkönnyek közepette elmondták, mennyi lemondás, áldozat és kemény munka árán állhatott gyermekük, Kiszli Vanda a dobogó legfelső fokára.

Szívmelengető látvány volt látni, amint a család tagjai egymás nyakába borulva örültek a lenyűgöző sikernek, amint Vanda mindenkit lehagyva ért be a célba.

Dzsubák Tamás

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik