Sport

Világrekordot döntött a teknősök Usain Boltja

A Bertie névre hallgató állat csúcsáról videó is készült.

A teknős otthonában, az angliai Brasside városában található állatkertben hajtott végre történelmi tettet. Az 5.48 méteres pályán 19.59 másodperc alatt ért célba. A korábbi rekord 43.7 másodperc volt ugyanezen a távon, amit még 1977-ben állított fel Bertie elődje, Charlie.

Rekordja alatt a hüllő – aki a megmérettetésre málna diétával készült – fantasztikus, 0.28 m/s sebességgel robogott a célvonal felé.

A tíz esztendős Bertie gazdái Marco Calzini és felesége Janine költözésük miatt négy éve adták oda az állatkertnek a teknőst, de azóta is rendszeresen meglátogatják őt. Elmondásuk szerint mikor felfedezték a régóta megdönthetetlennek vélt csúcsot, letesztelték Bertie teljesítményét, aki mindannyiszor bizonyította tehetségét. Ekkor határoztak úgy, nevezik a Guinness szervezetnél az állatot, bár féltek, hogy a nagy napon nem szalad majd olyan jól a teki.

guinnessworldrecords.com
guinnessworldrecords.com

A leopárdteknősök átlagban 80-100 évig is elélnek, így a házaspár reménykedik benne, hogy Bertie egy napon megdönti majd a saját rekordját.

A 100 méteres síkfutás világrekordját Usain Bolt tartja 9.58 másodperccel, ezt a távolságot számítások szerint a hős teknős 5 perc 57 másodperc alatt tudná megtenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik