Sport

Pole pozícióban a magyar kamionos a Hungaroringen

Kiss Norbert (kiss norbert, )
Kiss Norbert (kiss norbert, )
Nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak Kiss Norbert.

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését. A 30 éves szombathelyi versenyző nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak az esős időjárás ellenére több ezer fős hazai közönség előtt.

A kvalifikáció első, 20 perces szakaszában Kiss 2:41.695 perces köridőt ért el, így négytized másodperccel gyorsabb volt, mint a második cseh Adam Lacko, a harmadikként záró spanyol Antonio Albaceténél pedig 1.6 másodperccel jobb időt ért el.

Az időmérés második, 10 perces részében – amelyben az előző etap 10 leggyorsabbja küzdött meg egymással a pole pozícióért – minden pilóta végig körözött a folyamatosan felszáradó pályán, Kisst azonban egyikük sem tudta megközelíteni. A magyar címvédő 2:40.680 perces idejével csaknem egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második rajtkockát megszerző Lackónál, a harmadik Albacete pedig már másfél másodpercet kapott Kisstől.

A szombati első futamot 13.40 órakor rendezik, a második versenyre – amelyen a fordított rajtrács szabálya miatt Kiss a nyolcadik pozícióból startol – 16.00 órától kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik