Sport

Paralimpiát Budapestre!

Szűk három hónappal azt követően, hogy a felbolydult paralimpikonok nyomására lemondott Gömöri Zsolt, az MPB 2007 óta regnáló elnöke, majd a szervezet júliusban új elnököt választott, szeptember 7-én, hétfőn, 14 órakor máris jeles eseményre kerül sor.

Szabó László elnök a Magyar Sport Háza konferenciatermébe invitálta az MPB küldötteit, ahol először tájékoztatást hallgatnak meg a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai rendezési szándékot megerősítő pályázatról, majd szavaznak a magyar főváros kandidálásáról.

Az ünnepi közgyűlésen jelen lesz John Petersson, az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) elnöke, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, illetve a környező országok nemzeti paralimpiai bizottságainak vezetői. Részt vesznek a közgyűlésen a korábbi paralimpiai játékok magyar érmesei is.

Miután az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kedden megszavazta az is kiderült, hogy az Egyesült Államokból Los Angeles városa kandidál a 2024-es nyári olimpia megrendezésére, így Budapestnek az amerikai metropolisszal kell megküzdenie a rendezésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik