Sport

Roy Jones Jr. orosz útlevelet kért Vlagyimir Putyintól

Roy Jones Jr. (Array)
Roy Jones Jr. (Array)

Az egykori világbajnok szerdán, Szevasztopolban találkozott Oroszország első emberével.

Roy Jones Jr. 46 éves kora ellenére imád bokszolni. A Pensacolában élő klasszis miközben harci kakasokat tenyészt, kosárcsapatot üzemeltet és egyéb hóbortjainak hódol, a boxrec.com kimutatása szerint idén már háromszor is ringbe szállt, és még két meccset tervez. Utoljára augusztus 16-án Eric Watkinst fektette meg egy “hakni” során.

 

Aztán fogta magát és elutazott Oroszországba, mert szerdán Szevasztopolban volt randija Vlagyimir Putyinnal. A “nagy testvér” első embere imádja a sportot, maga is fekete öves cselgáncsos, napi szinten gyakorol, felnéz az összes küzdősportoló klasszisra. A találkozó során szóba kerültek üzleti ügyek, amelyhez sok sikert kívánt Putyin elnök. Az egykori világbajnok váratlanul megkérdezte az elnöktől hogy kaphat-e orosz útlevelet, azaz orosz állampolgárságot, mer túgy könnyebb lenne számára az üzelti életben – számolt be a The New York Times. Nyilván az adózásra gondolt…

Putyin nem lepődött meg a kérésen. Azt válaszolta, hogy nem probléma, feltéve, ha Jones jelentős időt tölt Oroszországban. Azok a külföldi állampolgárok, akik az évnek több, mint a felét bizonyítottan Oroszországban töltik, onnan származik a jövedelmük – labdarúgók például – 18 százalékot adóznak keresetük után. Nem ő lenne az első. A francia színész, Gerard Depardieu is azzal bosszantotta fel hazája adóhivatalát, hogy orosz útlevelének köszönhetően jövedelmének jelentős részét Oroszországban adózza le.

Roy Jones Jr., egy amerikai Rapper táraságában a hétvégén még részt vesz Krímben rendezendő show-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik