Sport
Mocsai Lajos, Áder János (Array)

Mégis professzor lett Mocsai Lajos

Sport24
Sport24

2015. 08. 19. 08:20

Annak ellenére hagyta jóvá mindezt Balog Zoltán javaslatára Áder János köztársasági elnök, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság idén nem támogatta a kézilabda-vezető kinevezését a díszdoktori címre.

Magyar Közlöny augusztus 12-i számában tette közzé, hogy az államfő Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a javaslatára, az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés c) pontja, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 27. § (3) bekezdése alapján Mocsai Lajost augusztus 10-ével kinevezte egyetemi tanárrá.

 

Mocsai Lajos és Áder János
Fotó: MTI 

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ugyan Mocsai Lajos doktori címmel nem rendelkezik, csak egy, a Debreceni Egyetemtől kapott és nagy botrányt kavart díszdoktori címmel, hogy ezzel meglegyenek a szükséges pluszpontjai a professzori kinevezéshez, ettől a naptól mégis és hivatalosan is professzornak nevezheti magát.

A botrányt az váltotta ki, hogy Mocsai Lajos ugyan a sport, a sporttudományok területén alkotott maradandót, a Debreceni Egyetem mégsem sporttudományból, hanem a bölcsészeti fakultás alá tartozó neveléstudományból adományozott díszdoktori címet. Ugyanis Debrecenben nincs sporttudományi doktori iskola, ezért nem is jogosult díszdoktori címet adományozni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.