Sport

Taroltak a magyar úszók a masters-világbajnokságon

Bánki Horváth Béla (Array)
Bánki Horváth Béla (Array)

Összesen 24 alkalommal állhattak dobogón a magyarok Kazanyban.

Az 50 méteres hátúszásban Bánki Horváth Béla ötödik aranyérmét is megszerezte, 1:02.35-ös ideje új világbajnoki csúcs.

Béla bácsi a MÚSZ-nak elárulta, hogy év közben minden második nap edz, akkor 800 métert úszik – és csak azért ennyit, mert a bőre már nem igazán bírja a klórterhelést. Az egykori ifjúsági bajnok karrierje egyébként azért nem teljesedhetett ki, mert amikor igazán jó korban volt, kitört a világháború, három évet eltöltött orosz hadifogságban – ám visszatért, és első útja a medencébe vezetett. Már alig várja, hogy két év múlva, 97 esztendősen a budapesti világbajnokságon is ott legyen az új uszoda versenymedencéjében!

Fotó: Facebook

A vasárnapi ezüstérmek közül kettőt a Csikány-család szállított: a családfő, József tényleg centikkel maradt le a hátúszó mesterhármasról (36.19), hiszen a 100 és a 200 aranya után egyetlen századmásodperccel szorult a második helyre a 70-74-esek között.

Csilla a 45-49-eseknél lett ezüstérmes, neki két tized hiányzott az aranyhoz (33.48). A 75-79-esek között Bardócz László bronzérmesként végzett (41.14), míg a nap harmadik második helyét Szokol Diána szállította 400 gyorson, aki a 40-44-es kategóriában vehetett át ezüstérmet (4:49.62).

A Vidám Vízilovak pólócsapata 45 éven felüliek korcsoportjában szintén világbajnoki címet ünnepelhettek, miután hatalmas csatában 6-4-re legyőzték a szentpétervári együttest.

Szenior úszóink a kazanyi Masters-világbajnokság összesen 24-szer állhattak dobogón (7 arany, 11 ezüst, 6 bronz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik