Sport

Hosszú Katinka elárulta, mitől fél

hosszú katinka (Array)
hosszú katinka (Array)

Ki nem találná, mitől irtózik ötszörös világbajnok úszónőnk.

Hosszú Katinka két arannyal és egy bronzzal zárta a kazanyi vizes-világbajnokságot, és már Moszkvában vesz részt a Világkupa-sorozaton, ahol csütörtökön 100 méter gyorson (54.10 másodperc), illetve 400 méter vegyesen (4:36.25 perc) győzött, majd 100 méter háton lett második a kazanyi vb-n is aranyérmes ausztrál Emily Seebohm mögött 59.46 másodperccel.

Hosszú – akinek Egerszegi Krisztina szívhez szóló üzenetet küldött – 400 méter gyorson 4:08.28 perccel harmadikként csapott célba az orosz fővárosban. Mellette Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is negyedik lett. Nem állt tehát le, de Shane Tusup elmondása szerint hamarosan párja kap tőle egy rövidebb-hosszabb pihenőt.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A 26 esztendős úszót a Blikk nyaralási szokásairől kérdezte. Mint mondta, valamiért nem nagyon szereti a kempingezést, a búvárkodást pedig még nem próbálta. És arról is szót ejtett, mitől fél igazán.

“Itt, az uszoda vizében, amelynek látszik az alja, nagyon jól érzem magam, de egy tóban, folyóban, tengerben vagy óceánban annyira már nem. Szeretem nézegetni a halakat a korallzátonyon, de abban nem vagyok biztos, hogy valaha is búvárkodnék, ugyanis nagyon félek a cápáktól, és igazából még a kicsi halaktól is sokszor megijedek. Ezek ellenére általában bemegyek a vízbe nézelődni, de közben félek is, ez tény” – nyilatkozott a a bulvárlapnak Hosszú.

Hozzátette, ha elmenne nyaralni, valószínű biciklizne, illetve wakeboradoott is már, amit nagyon szeret.

“Könnyen belemegyek az ilyen dolgokba, de például a bungee jumpingot biztos, hogy nem próbálnám ki – még akkor sem, ha lehetne. Nem is motorozom, pedig azt nagyon szeretnék, de oda kell magamra figyelnem, így nem végezhetek veszélyesebb sportokat” – zárta szavait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik