ökölvívás (Array)
Sport

A döntőért öklöz Csóka az Eb-n

Az 52 kilogrammban szereplő Csóka Nándor bejutott a legjobb négy közé, így már biztosan érmes a bulgáriai Szamokovban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, és indulhat az októberi világbajnokságon is.

A magyar versenyző a szerdai negyeddöntőben a belga Dodji Ayigah felett diadalmaskodott egyhangú pontozással úgy, hogy 29-28-ra nyert mindhárom bíránál, akik a második menetben látták egyedül jobbnak riválisát. A viadal honlapjának közvetítése szerint a két bokszoló végig kiegyenlített csatát vívott egymással, kisebb szabálytalanságok miatt figyelmeztették őket, végül Csóka kezét emelték a magasba győztesként, amit a belga dühösen vett tudomásul.

A 18 esztendős, Eb-újonc Csóka – aki ezzel indulási jogot szerzett az október világbajnokságra – a pénteki elődöntőben a hazai közönség előtt szereplő, első helyen kiemelt Daniel Aszenovval találkozik majd.

“Nagyon örülünk ennek a sikernek. Egy tapasztalt belga bokszolót győzött le Csóka, s ugyan kicsit hullámzó volt a teljesítménye, de jó érzés, hogy ezúttal felé billent a mérleg a nyelve” – nyilatkozta Kovács László szövetségi kapitány az MTI-nek, hozzátéve, hogy a győri versenyző sikere bizonyítja, hogy az a munka, amit elkezdtek, az jó úton halad.

A másik negyeddöntőssel, a búcsúzó Nyéki Georgiánnal kapcsolatban megjegyezte, reális eredmény született. Nyéki stílusa megfelel a sportág mai követelményeinek, ám még pontosítani és finomítani kell ökölvívásán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!