Sport

Bankot robbantottak a magyar úszók

Úszók (Array)
Úszók (Array)

A FINA 5,5 millió amerikai dollárt osztott szét a 16. vizes-világbajnokság győztesei és helyezettjei között. Megnéztük a magyar termést.

Még a világbajnokság előtt tette közzé többek közt a swimswam.com azt a táblázatot, amelyből pontosan kiderül, milyen teljesítmény, eredmény után mekkora pénzdíj üti a győztes és a helyezett versenyzők, csapatok markát. Úszásban, nyíltvizi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban egyaránt 20, 15, 10, 5, 4, 3, 2, 1 ezer dollár jutott az elsőtől a nyolcadik helyezést elérő versenyzőknek. Aki világcsúcsot úszott, az Extra bónuszként 30 ezer dollárt vehetett fel.

Férfi pólósaink sem maradtak teljesen hoppon, a hatodik helyezésükkel 30 ezer dollárt kerestek. Nem fejenként, úgy együtt, de nyilván ez a legkevésbé vigasztalja őket minden idők második leggyengébb világbajnoki szereplése után.

 

Az éremszerzők. Szegény Olasz Anna lemaradt a képről, mert ő nem volt már Kazanyban a világbajnokság utolsó versenynapja utáni fotózáson
Fotó: MTI 

Úszóink azonban nem panaszkodhatnak. A kőkemény felkészülésnek, a sok fájdalomnak, a világklasszis eredményeknek immár tisztességes javadalmazása van.

E téren is ki más, mint Hosszú Katinka volt a legeredményesebb magyar. Hosszú a világcsúcsért 30 ezer, a két aranyért 20-20 ezer és bronzérméért tízezer, összességében 84 ezer dollárt vehetett fel.

Cseh Laci 20-15-10, azaz 45 ezer dollárral gazdagodott, Olasz Anna és Verrasztő Dávid 15-15 ezerrel, míg Kapás Boglárka és Gyurta Dani is 13, illetve 10 ezer dollárral lett tehetősebb. Szilágyi Liliána hetedik helye kétezret ért.

Az úszók és a férfi vízilabda-válogatott 214 ezer dollárt, azaz nagyjából bő hatvan millió forint díjazásban részesült. Megérdemlik!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik