Sport

Hosszú Katinka világbajnok 400 vegyesen

Hosszú Katinka, Orbán Viktor (Array)
Hosszú Katinka, Orbán Viktor (Array)

400 méter vegyesen megvédte világbajnoki címét a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

Hosszú Katinka utolsó száma a kazanyi vizes-világbajnokságon a 400 méter vegyes döntője volt, melybe a legjobb idővel jutott be vasárnap délelőtt – a szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna lecsúszott a fináléról.

Hosszú kiválóan kezdett, és ugyan az első száz után a kanadai Emily Overholt volt az első, a magyar úszónő egy szenzációs fordulóval visszavette a vezetést. A hátat nagyon megnyomta, bőven világcsúcs részidőn belül fordult rá a mellre és a versenyben is nagyon vezetett.


Orbán Viktor miniszterelnök adta át neki az aranyérmet
Fotó: MTI

Mellúszásban lerázta magáról az összes riválist, így tulajdonképpen már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megdöntenie a világcsúcsot. Végül nem sikerült minden idők legjobb időeredményét megúsznia (4:30.39-el csapott célba), ugyanakkor szenzációs versenyzéssel, nagyon magabiztosan nyerte meg a 400 vegyes döntőjét, így újabb világbajnoki aranyat nyert – pályafutása során az ötödiket, amivel a legsikeresebb magyar úszó lett.

“Barcelonában sem éreztem jól magam a 400 vegyes döntője után, de ahhoz képest ez a tízes skálán egy húszas…”mondta a döntő után a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.

Hosszú Katinka az aranyérmet Orbán Viktor miniszterelnöktől vehette át, aki abból az alkalomból tartózkodik Kazanyban, hogy a következő, 2017-es vizes világbajnokságnak Magyarország – Budapest és Balatonfüred – ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik