Sport

Elbukta a vb-döntő visszavágóját a pólócsapat

vízilabda válogatott (Array)
vízilabda válogatott (Array)

Szinte végig futott az eredmény után Benedek Tibor csapata.


Fotó: MTI

Két éve, Barcelonában Magyarország – Montenegró döntőt rendeztek a világbajnokságon. Kazanyban ez a két csalódott válogatott csatázott az ötödik helyért.

A mieink a meccs elején vezettek először és utoljára a mérkőzésen. Lazovic remek napot fogott ki a montenegrói kapuban, nehezen tudtunk túljárni az eszén. Ivovic és a center, Darko Brguljan nagy fejtörést okozott védekezésben, nehezen tudtuk tartani őket.

Hosnyánszky Norbert személyében már nagyon korán elveszítette egyik kulcsemberét a válogatott, ő nagyon hiányzott támadásban, és védekezésben egyaránt.

A Benedek-csapat végig futott az eredmény után, nem sokkal a vége előtt már hárommal is vezettek a montenegróiak, csak kozmetikázni sikerült az eredményen.

A vereséggel hatodik lett Oroszországban a tornára címvédőként érkező pólócsapat.

Eredmény – Vízilabda-világbajnokság, ötödik helyért

Magyarország – Montenegró 9-10 (2-2, 1-2, 2-2, 4-4)

Vége! A hatodik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi világbajnokságon.

4. NEGYED

5-8 .PERC: Lazovic kétszer is véd, közte pedig a kapifát is eltaláltuk. Megint megúsznak, Paskovic pedig bevágja (6-9). Előnyben támadhatunk, Erdélyi ki is használja (7-9). Cuckovic is kipontozódott, utána megint gólt lőnek. Darko Brguljan kapta meg a labdát, és a rövidbe pattintott (7-10). Varga Dénes nagyszerű lövése a fán csattant, szerencsénk sincs. Erdélyi újabb gólja előnyben, de már csak egy perc van hátra (8-10). Varga Dániel góljával tizenöt másodperccel a vége előtt feljövünk egy gólra (9-10). Montenegró már lepörgeti a hátralévő időt.

1-4. PERC: A játékvezetői labda után jöhetnek a vendégek, Nagy ismét védi a távoli bombát. Bedő ejtését védi Lazovic, de mi jöhetünk a sarokdobás után, Varga Dénes fölé pattint. Montenegrói fór. de előtte időkérés. A falba betett labda után Nagy védi a húzást. A megúszás után Janovic a kapus feje fölé bombázott (5-7). Varga Dénes levált az emberéről, majd kihasználja a kínálkozó lehetőséget (6-7). Radovic szinte azonnal kihasználja az előnyt, újra kettő közte (6-8).

3. NEGYED:

5-8. PERC: Emberelőnyben Madaras a blokkba püföli a labdát. Bedő nagyon fontos gólt lő az újabb előnyben, újra egy a különbség (5-6). Darko Brguljan kezéről sikerült leütni a labdát, a túloldalon újra fórban játszhatunk. A remekül játszó Ivovic kipontozódott, Szívós próbálkozását azonban blokkolják. Varga Dániel óriási lövése a kapufán csattant, sajnos nem a miénk a kipattanó. A montenegrói mellé lő, Benedek időt kér, de már semmire sem maradt idő.

1-4. PERC: Jó védekzés után megvan az egyenlítés (4-4). Nagy Viktor mutat be óriási bravúrt, utána viszont Janovic már nem hibázik (4-5). A montenegróiak elszórakoznak egy megúszást. Nálunk rossz a centernek szánt bejjátszás, Ivovic pedig büntet (4-6). Nagy megint véd, ő tartja meccsben a mieinket.

2. NEGYED

5-8. PERC: Hosnyánszky nagyon hamar kipontozódott, az előnyt elszórakozták a montenegróiak. Bedő harcolt egy egy kiállítást, Varga Dénes próbálozását védi Lazovic. Kontra náluk, de megint nem tudunk élni a fórral. A Varga testvérek játszottak össze, de Dániel passza után Dénes kísérletét védi a remekül teljesítő Lazovic. Benedek Tibor időt kér, előnyben Varga Dénes pattint mellé. Hárai szerzett labdát, de véget ért a negyed, nem sikerült még egy támadást vezetni.

1-4. PERC: Megint a mieink támadhattak először a negyedben, de elveszítettük a labdát. A túloldalon Paskovic senkítől sem zavartatva pattinott a felsőbe (2-3). Újabb lehetőséget piskáztunk el, de utána jó a védekezés. Vámos arcon lövi a kapust, majd Ivovic lerázta Hárait, és a kapuba lőtt (2-4). Hosnyánszky belövi a nagyon fontos fórt, újra egy gól a különbség (3-4). Gór-Nagy szerzett labdát, de Bedővel szemben kontrát fújnak.

1. NEGYED

5-8. PERC: Az újabb húzás már nem jön össze a vendégeknek emberelőnyben. Hosnyánszky Norbert elemi erővel vágta a labdát a kapuba (2-2). Mindkét csapat elrontott egy-egy támadást. Jokic lövését védi Nagy Viktor, újabb emberhátrányt védekeztünk ki. Az időkérés után emberelőnybe kerültünk, de Lazovic védett.

1-4. PERC: A sötét sapkában játszó mieink vezetik az első támadást, de Madaras lövése a blokkban halt el. A montenegrói akció során lejárt a támadóidő. Szívós Márton bombázza be a szabaddobást (1-0). Ivovic gyorsan egyenlít (1-1). Lazovic újabb védést mutat be, majd az első fórjukat Darko Brguljan húzza be a falból (1-2).

Köszöntjük az olvasókat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Hajrá, magyarok!

ELŐZETES

Milyen furcsa az élet: két évvel ezelőtt, Barcelonában szintén Montenegró ellen játszotta utolsó mérkőzését a vb-n Benedek Tibor csapata, akkor azonban a döntőben – nagy csatában nyertük meg az aranyat. Ezúttal riválisunk az egész tornán gyengélkedett, mi pedig kikaptunk a negyeddöntőben az olaszoktól, így a mind két együttesnek az ötödik hely lehet a maximum, amit ebből a világbajnokságból kihozhat.

Benedek Tibor az előző, amerikaiak ellen megnyert mérkőzés után úgy fogalmazott, a csapat becsülete a tét:

“Montenegró nagyon erős csapat. Szeretném, ha úgy tudnánk hozzáállni ahhoz a meccshez, mint a két évvel ezelőttihez, hiába volt az akkor a döntő. Nekünk most az a dolgunk, hogy megszerezzük az 5. helyet, nem is lehet más célunk. Amit a világliga-döntőben láttam, a hullámzó teljesítményt, azt most nem látom. Nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, és szeretném, ha ez megmaradna holnapután is. Nem mondom, hogy az eredménytől függetlenül, mert az eredmény a legfontosabb. Örülök, hogy fejben rendben van a csapat” – idézi a waterpolo.hu a kapitányt.

A magyar válogatott kerete

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián

Ajánlott videó

Olvasói sztorik