Sport

Gyurta Gergely nem jutott döntőbe

Gyurta Gergely (Array)
Gyurta Gergely (Array)

Huszadik helyen végzett a 45 fős mezőnyben.

Ahogyan arról már írtunk, Jakabos Zsuzsanna és Sztankovics Anna nem jutott tovább a kazanyi vizes-világbajnokságon a délelőtti előfutamokból, míg Balog Gábor a vasárnapi 4×100-as vegyesváltó miatt visszalépett az 50 háttól. Valamivel később Bernek Péter sem indult el 1500 méteres gyorsúszásban, így Gyurta Gergelyért szoríthattunk.

Gyurta a kiemelt hatodik előfutamban állt rajtkőre, ám végül elmaradt saját legjobbjától, 15:16.85-tel ért célba. Ez sajnos kevés volt a döntőbe kerüléshez, ahhoz 14:57.82 kellett volna.

“Sajnos, a hiányzó 20 másodperc ott maradt a Kazanka-folyóban, a nyíltvízi versenyeken – a kétszer 10 kilométerből nem tudtam kellően regenerálódni. Ha az 1500-on szeretnék jobban helytállni, márpedig nekem most ez a fő célom Rióra, akkor gyorsulnom kell. Négyszáz gyorson 3:50 a legjobb időm – itt a legjobb riválisaim ennyire kezdik az 1500 első négyszáz méterét. A kvalifikáció miatt bevállaltam az itteni indulást, de jövőre másként lesznek a versenyek, az olimpián is más az időrend, azaz most inkább az 1500 lesz a fókuszban” – értékelt Gyurta a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik