Sport

Cseh és Hosszú újra éremért úszik

Cseh László (Array)
Cseh László (Array)

Cseh László és Hosszú Katinka révén két számban is jó eséllyel éremért ugranak medencébe a magyar úszók a kazanyi vizes-világbajnokság szombati napján.

Kettejük közül elsőként Hosszú Katinka lesz érdekelt a 200 méter hát 16.47 órakor kezdődő fináléjában: a 200 méter vegyesen hétfőn világcsúccsal diadalmaskodó úszóklasszis már a pénteki elődöntőben elérte egyik célját, és megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25. óta fennállt 2:06.62 másodperces országos csúcsát, amely 2008 februárjáig világrekord is volt. Hosszú a finálénak a legjobb idő birtokosaként vág neki.

Nem sokkal ezt követően, 17.13 órától Cseh László következik. A 29 éves magyar elképesztő formában versenyez a tatár fővárosban: 200 méter pillangón arany-, 50-en bronzérmet nyert, a 100 méter előfutamában pedig már országos rekordot állított fel, majd a pénteki elődöntőben 51.03 másodperccel – holtversenyben – a legjobb időeredménnyel rukkolt elő. Cseh két évvel ezelőtt Barcelonában vb-második volt ebben a számban a dél-afrikai Chad le Clos mögött.

Női 800 méter gyorson 17.55 órától Kapás Boglárka ugrik a medencébe, az 1500 méteren nagyszerű országos csúccsal bronzérmes magyar versenyző a nyolcadik helyről várja a futamot.

A délelőtti előfutamokban a sprintszámokon lesz a hangsúly, elsőként Jakabos Zsuzsanna áll rajtkőre 50 méter gyorson, majd Balog Gábor következik 50 méter háton. Őt Sztankovics Anna követi 50 méter mellen, majd 1500 méter gyorson Bernek Péter és Gyurta Gergely indul.

A férfi vízilabda-válogatott utolsó mérkőzésén az ötödik helyért – a két évvel ezelőtti barcelonai finálé “visszavágóján” – a montenegróiakkal találkozik 14.30 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik