Sport

Vizes-vb: Cseh Lacinak megint feldolgoznivalója akadt

Cseh László (Array)
Cseh László (Array)

A 200 pillangó újdonsült világbajnoka ezúttal a 100 pillangó előfutamában úszott káprázatos országos csúcsot. Hosszú is első helyen jutott be az elődöntőbe 200 háton.

“Kicsit megint fel kell dolgozni ezt, nem gondoltam volna, hogy reggel ilyen időre leszek képes” – fogalmazott Cseh László a péntek délelőtti 100 pillangó előfutama után. És valóban, az 50,91-es országos csúcs előfutam-győzelmet, elődöntőt és első helyet ért eddig.

 

Cseh Laci után Hosszú Katinkáért izgulhattunk, bár igazán nem adott okot rá. A 200 háton kimondottan azzal a céllal rajtol a világbajnok, hogy megdöntse Egerszegi Krisztina 2:06,62-es, 1991 augusztus 25-én felállított országos csúcsát. Ez az előfutamban nem sikerült neki, 2:07,17-es remek idővel csapott a célba, de ezzel is toronymagasan nyerte futamát, és első helyen jutott be a délutáni elődöntőbe.

“Szerettem volna 2:07 alatt úszni, de ettől még elégedett vagyok. Könnyedén ment, ez jó jel. Azt nem tudom, hogy sikerül-e megdöntenem Egerszegi csúcsát, de bármi történjen is, az attól még mindig nagy idő marad” – fogalmazott az úszást követően a mix zónában Hosszú.

200 háton rajtkőre lépett Burián Katalin is, aki 2:12,96-tal a 24. helyen zárt és nem jutott tovább.

A további magyar érdekeltségű hír a délelőttről, hogy Szilágyi Liliána visszalépett az 50 méteres pillangó előfutamaitól. Az M4 úgy értesült, hogy rosszul érezte magát.

A reggelt Takács Krisztián kezdte 50 gyorson, aki remeknek tűnő 22,21 másodperces idővel a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. Tudták, hogy ezen a távon a férfiak egy levegőt vesznek úszás közben, vagy egyet sem: Takács saját bevallása szerint a terveknek megfelelően 35 méternél fordul oldalra egy kis oxigénért.

A 800 gyors előfutamában Kapás Boglárka negyedik idővel csapott célba (8:29,96), és a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az esti döntőbe. “A mezőny sokkal erősebb, mint 1500-on volt. Kemény döntő elé nézek, de ígérem, mindent kiadok magamból” – nyilatkozta az M4-nek Bogi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik