Sport

Újabb kokain-ügy: megszólalt Kucsera Gábor

kucsera gábor (Array)
kucsera gábor (Array)

Szerdán kokainfogyasztás miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kajak-kenu világbajnokságra készülő Kucsera Gábor válogatottságát a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Az érdekeltek nyilatkoztak. Vélemény.

“Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek” – mondta Kucsera Gábor a blikk.hu-nak.

 

Kucsera Gábor és a kézilabdázó Tápai Szabina gyermekükkel. Tőlük is elnézést kért
Forrás: facebook.com

Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója úgy fogalmazott, hogy “amit a versenyző tett, azzal súlyosan a sportág becsületébe gázolt”.

A vétkes és az ellen oldal, azaz a szövetség részéről elhangzottakból kiragadva két egybecsengő mondatra hívnám fel a figyelmet: “károkat okoztam a sportágnak” és a “sportág becsületébe gázolt“.

Nem szeretnék ítélkezni úgy általában a kokainfogyasztásról, de arról talán mégsem kell, lehet vitát nyitni, hogy aki tudja, épp világbajnokságra készül, május elején a sportág másik két válogatottja, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott meg kokainfogyasztás miatt, és ezért a szövetség heti rendszerességgel szúrópróba szerűen teszteli, mégis bekapja, beszívja a drogot, az már elnézést, nem normális, annak “stílszerűen elgurult a gyógyszere”…

Ezen túl azonban a magyar kajak-kenuról pillanatnyilag a következő kép alakul ki:

  • A sportágban a kokainfogyasztás nem egyszeri, véletlen eset, hanem állandó jelenség
  • Állandó, mert a szövetség május óta heti rendszerességgel ellenőriz
  • Volt már egy ügy – 1999-ben tartóztattak le, és vittek el az edzésről egy válogatott kenust, mert 15 gramm heroint, jogosítványokat és forgalmi engedélyeket találtak nála, amelyeket vásárlóitól a tartozások fejében foglalt le – épp a harmadik kajak-kenus bukik le fogyasztás miatt

Az, hogy ki mivel lazít, magányügy. Mindaddig, amíg cselekedeteivel nem a közvetlen környezetét, a sportágát járatja le. Vajon hány szülő fejében törlődött most ki gyermeke sportágválasztása kapcsán a kajak-kenu?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik