Sport

Hosszú: szeretném Lacira fogni, hogy így sikerült…

Hosszú Katinka (Array)
Hosszú Katinka (Array)

Közvetlenül a 200 vegyesen már világbajnok úszónő futama előtt nyert tíz év után aranyat Cseh László. Katinka örömében majdnem elbőgte magát.

Hosszú Katinka szerda délutánja nem úgy sikerült, ahogy tervezte: negyedórán belül úszta le a 200 gyors döntőjét, majd jött a 200 pillangó elődöntője. Az elsőn ötödik lett (1:56.19), a másodikon 13., és nem jutott a fináléba.

 

Hosszú Katinkának szerdán nem ment
Fotó: MTI

“Szeretném Lacira fogni, hogy így sikerült a kétszáz gyors, mert a last call roomban néztem a döntőjét, és majdnem elbőgtem magam örömömben… Nincs még egy olyan úszó, aki ennyire megérdemelte, hogy megint aranyérmes legyen. Utána jöttem én, és amit el lehetett rontani a kétszáz gyorson, azt mindent elrontottam. Nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ezek után a kétszáz pillangó sem ment úgy – de hogy őszinte legyek, ezt most már nem is bánom annyira. Még két nagyon komoly számom van, a kétszáz hát és a négyszáz vegyes, talán jól is jön, hogy holnap adott esetben pihenhetek, de ezt még megbeszélem Shane-nel” – nyilatkozta Hosszú Katinka Kazanyban, a számára nem túl sikeres szerdai versenynap után.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Ilyen az, amikor óriások a legnagyobb tisztelettel, szeretettel viseltetnek egymás és sportáguk iránt. Ezért is biztos, hogy Katinka szerez még érmet Kazanyban. Fényeset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik