Sport

Vizes-vb: lemondott Merész András

Meresz-Andras(960x640).jpg (Array)
Meresz-Andras(960x640).jpg (Array)

A kazanyi világbajnoki kudarc után - 9. lett a válogatott a tornán - felajánlotta lemondását a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Merész András 2011 óta vezette a női válogatottat, Sanghajban a kilencedik helyet szerezte meg a csapattal, de maradt a válogatott élén. Megérte, hiszen két évvel később világbajnoki bronzérmes lett a csapat Barcelonában.

2012-ben és 2014-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a csapat (Eindhovenben és Budapesten), a londoni olimpián viszont elvesztette a bronzmeccset, ott a negyedik helyen zárt.

 

Merész András (középen) a brazilok ellen még taktikai utasításokat adott, utána benyújtotta a lemondását
Forrás: waterpolo.hu

Információnk szerint a szerződésében szerepelt egy tétel, miszerint a legjobb négy között kell végeznie a világversenyeken. Ez most nem sikerült,.

A waterpolo.hu arról számolt be, nem sokkal a brazilok elleni 22-7-es győzelem után a kapitány jelezte Kemény Dénes szövetségi elnöknek, hogy a folytatásban átadná a helyét másnak. A női válogatott kapitányi tisztségéről a személyes egyeztetések és a vízilabda-szövetség elnökségi ülésének során születik majd döntés.

A női vízilabda-válogatott bár küzdött becsülettel, a csoportmérkőzéseken mégis kikapott Kínától (8-9) és Oroszországtól (11-13) is, majd a vízilabdázni nem tudó franciákat legyőzve (18-3) csupán a harmadik helyen zárt a csoportkörben. A nyolc közé jutásért simán kikaptunk az olimpiai bajnok Egyesül Államoktól (7-12)… Így hétfőn Merész András a 9. hely megszerzéséért küldhette együttesét a vízbe Kanada (10-7), majd ma Brazília ellen (22-7).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik