Sport

Eltűnt a szabadtüdős merülés világcsúcstartója

Natalia Molchanova (Array)
Natalia Molchanova (Array)

Natalia Molchanova vasárnap csak gyakorolt a spanyolországiFromentera parjainál. Alábukott, de nem jött fel többé. Azóta keresik, de nem találják. Fia már lemondott róla.

Natalia Molchanovának a neve valószínűleg csak a legelvetemültebb szabadtüdős búvárkodás rajongóknak mond valamit. Az orosz hölgy 53 éves és arról nevezetes, hogy számos világcsúcsot tudhat magáénak, így igazi szupersztárnak számított ebben a furcsa sportban. Például 2013-ban kilenc perc két másodpercig lebegett a víz alatt, vagy szintén 2013-ban a belgrádi világbajnokságon 182 méterttett meg mellúszásban víz alatt.

 

Vasárnap azonban egy spanyolországi merülés után nem jött fel a felszínre. Az nytimes.com beszámolója szerint a holttestét ugyan még nem találták meg, de szinte biztos, hogy nem élte túl a 35 méteres merülést. A sors fintora, vagy éppen szépsége, hogy vasárnap lényegét tekintve szerelemből, gyakorlásképp merült. 

Natalia Molchanova fia úgy nyilatkozott, már nem számítanak rá, hogy anyja élve kerül elő. a spanyolországi Fromentera partjainál a tenger hőmérséklete 26 fok jelenleg, de 20 méterenként jelentősen, az áramlatoktól függően nagyjából 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet. Az is lehet, hogy soha nem találják meg.

Az orosz úszónő 13 éve kezdett komolyabban foglalkozni a szabadtüdős merüléssel. Most elvitte a nagy kékség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik