Sport

Záporoznak a szenzációs idők a vizes-világbajnokságon

Sarah Sjöström (Array)
Sarah Sjöström (Array)

Nem csak Hosszú Katinka úszott világcsúcsot hétfőn Kazanyban.

Amint arról már beszámoltunk, Hosszú Katinka világcsúccsal megvédte címét 200 méteres vegyes úszásban. A magyar úszónő szenzációsan versenyzett, ráadásul jobban örül annak, hogy megdöntötte Ariana Kukors világcsúcsát, minthogy olimpiai aranyat nyert volna.

Cseh László holtversenyben a harmadik helyen ért célba 50 méter pillangón, ami bizakodásra ad okot a 100 és a 200 pillangó előtt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A hétfői napon még két további döntőt rendeztek. 100 méteres férfi mellúszásban óriási izgalmak után, jobb benyúlással győzött Adam Peaty a dél-afrikai, Cameron van der Burgh előtt. Az ezüstérmet megszerző úszó a középdöntőben 58.49 másodperccel világbajnoki csúcsot repesztett, de ez mit sem ért a fináléban. Peaty ennél gyengébb idővel győzött. A bronzérmes a szintén brit Ross Murdoch lett.

A női 100 méteres pillangóúszás döntőjében Sarah Sjöström új világcsúccsal, 55.64 másodperccel győzött. A svéd kiválóság győzelméhez kétség sem férhetett, ugyanis majdnem másfél másodperccel előzte meg a dán Jeanette Ottesent, és szűk két szekundummal a kínai Li Jinget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik