Sport

Igazi hős: járókeretét eldobva ért célba a nyolc éves, agysérült kisfiú

Bailey Matthews (Array)
Bailey Matthews (Array)

Elképesztő akaraterővel teljesített egy triatlonversenyt a mozgásfogyatékossággal élő kisfiú.

Bailey Matthews cerebrális parézisben szenved. Ez egy mozgásfogyatékossággal járó, visszamaradott idegrendszeri állapot, amely a gyermek fejlődésének korai szakaszában következik be. Hatására a beteg ollózva jár, esetleg tartási zavarral, ritkábban akaratlan túlmozgással és egyensúlyzavarral küzd, és bár a tünetek súlyosbodhatnak, maga a betegség nem rosszabbodik.

 Bailey Matthews igazi kis hős, aki legyőzi önmagát és ezzel példát mutat mindenkinek
Forrás: castletriathlonseries.co.uk 

Matthews ezt nem igazán fogadja el. A dailymail.co.uk megható riportjából kiderül, a nyolc éves srác triatlonozik. A hétvégén rajthoz is állt a Castle Triathlon Series legutóbbi állomásán és teljesítette a száz méter úszásból, négy kilométer kerékpározásból és 1,3 kilométer futásból álló távot.. 

Matthew édesapjától kapott kedvet a sporthoz – egyszer egy kerekesszékben tolta végig saját futóversenyén -, aki most is végigkísérte gyermekét. A táv teljesítéséhez kerékpárjára egyensúlyozó kerekeket szereltek, a futást pedig egy görgős kerettel teljesítette, de a hajrát, az utolsó tíz méter már anélkül küzdötte végi. Kétszer is elesett, de hatalmas akaraterővel rendre felállt és a közönség ünneplése mellett célba ért. Ilyen a sport. Mindenkinek segít!

Az édesapat méltán volt büszke kisfiára
Forrás: castletriathlonseries.co.uk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik