Sport

Kiütéses győzelemmel kezdte a vb-t a pólóválogatott

vízilabda válogatott (Array)
vízilabda válogatott (Array)

A címvédő magyar férfi-vízilabdaválogatott Kazahsztán ellen hozta a kötelezőt, Benedek Tibor együttese 14-5-re verte a papíron legerősebb csoportellenfelét.

A magyarok végig összeszedetten, koncentráltan játszottak. Főként védekezésben teljesítettek kiválóan, a kazahoknak egészen a harmadik negyed végéig nem sikerült a kapuba találniuk. A találkozó legeredményesebb játékosa a négygólos Hárai Balázs lett.

“Jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, de ez kötelező volt, ahogyan a következő két mérkőzés is az lesz. Mindenesetre így kell kezdeni egy világbajnokságot, könnyű csoportunk van, de minden találkozót komolyan kell venni. Persze összehasonlíthatatlan ez azzal, mint amilyen a második hét lesz majd” – nyilatkozta a lefújást követően az M4 Sport csatornán Benedek Tibor szövetségi kapitány.


Fotó: MTI

A magyar együttes szerdán a dél-afrikaiakkal, pénteken pedig az argentinokkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, a második és a harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért játszik.

Eredmény – vízilabda-vb, 1. forduló, C csoport

Magyarország – Kazahsztán 14-5 (4-0, 3-0, 5-2, 2-3)

Vége, 14-5-re nyertünk!

4. NEGYED

5-8. PERC: Most azonban bosszús a magyar kapus, távolról mattolták (13-4). Madaras lövését hárította a kazah kapus. Gór-Nagy is kipontozódott, és újra eredményes Kazahsztán (13-5). Hosnyánszky találta el a kapufát. Varga Dénes törte meg a magyar gólcsendet, a labda a pipában landolt (14-5). Hosnyánszky még egyszer eltalálta a kapufát, ezzel ért véget a találkozó.

1-4. PERC: Lenulláztuk Kazahsztánt. Már ami a labdaelhozatalt illeti. Szivós lövése akadt el a kapusban. Nagy védett felkarral egy blokkon megpattanó lövést. Erdélyi pontozódott ki, Gubarev pedig kihasználta a fórt (12-3). Hárainak nagyon megy, most fórból paskolta be a labdát az üresen maradt kapuba (13-3). Nagy Viktor másodpercei voltak ezek, előbb egy ejtést csípett el, majd a kipattanóból sem tudtak túljárni az eszén.

Sajnos nem sikerül kapott gól nélkül lehozni a meccset, sőt, a két kazah találat mellett Nagy Viktornak már bravúrokat kellett bemutatnia. Ettől függetlenül rendkívül magabiztosan vezetünk.

3. NEGYED

5-8. PERC: Nagy Viktor szedte ki a labdát az alsó sarokból. A túloldalon Erdélyi pattintása maradt ki. Szivós szabálytalankodott, ötmétereshez jutottak a kazahok, Nagy Viktor majd felrobbant a dühtől. Ukumanov megszerezte a kazahok becsületgólját ötösből (11-1). Szivós harcolt ki emberfórt, Benedek időt kért, azonban Varga Dénes a kapufára lőtt. A túloldalon újabb gólt szerzett Kazahsztán, Ushakov védővel a nyakán ejtette át Nagyot (11-2). Hosnyánszky bombázott távolról, a kapusnak esélye sem volt (12-2). A negyed utolsó momentumaként Nagy mutatott be bravúrt.

1-4. PERC: A harmadik ráúszást is mi nyertük. Varga Dénes ejtette be a labdát Hárainak, sakk-matt (8-0). Na, egy komoly kazah helyzet, de Nagy jó ütemben mozdult ki a kapujából, elakadt benne a labda. Hárait találják meg ismét a társak, majd átejtette a kapust – hatékony eddig a magyar center (9-0). Ami nem ment fórból, megy egyenlő létszámnál, Hosnyánszky eredményes közelről (10-0). Továbbra sem tudnak mit kezdeni velünk a kazhok, ismét Nagy “nyelte el” a labdát. Varga Dániel maradt bántóan üresen, a léc alá bombázott (11-0).

Vége az első félidőnek, ahogyan az várható volt, magabiztos játékkal rukkolt elő a magyar csapat, nem túlzás a 7-0-s állás sem. Hamarosan folytatódik a találkozó!

2. NEGYED

5-8. PERC: Erdélyi távoli löketét védte a kazah kapus, majd a konta végén Nagy Viktorral áll szemtől szemben Gubarev, de a magyar protás bravúrral hárított. A negyedik Nagy-védést láthattuk, igaz ezúttal sem volt nehéz dolga, középre jött a labda. Benedek Tibor időt kért másfél perccel a félidő vége előtt. Bedőről küldtek ki egy kazah játékost, Varga Dénes mutatta be a lövést, végül Szivós eresztette el a bombát, ez is beakadt (7-0). Harmadszor is kihúzott bennünket a slamasztikából a kapufa, ez a félidő utolsó momentuma.

1-4. PERC: Erdélyi mintha kicsit korábban indult volna, de a játékvezetők nem fújtak, miénk a labda. Fórba kerültünk ismét, de Madaras dobását blokkolták. A labda nálunk maradt, de nem sikerült tovább növelni az előnyt. A túloldalon Nagy Viktor öleli magához a labdát. Varga Dénes úszott el a kapuig, majd egy kis lóba után mattolta a kapust (5-0). Már letelt a magyar kiállítás, mire dobásig jutott a kazah csapat, ezúttal a keresztléc segítette Nagyot. Ismét fórból támadhattunk, Bedő pedig ezúttal is behúzta a labdát a kapuba (6-0).

Elég sima 8 percen vagyunk túl, a kazahok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a magyar védelemmel, Benedek Tibor fiai pedig közben szép támadásokból dobálják a gólokat. Bízzunk a hasonlóan jó folytatásban!

1. NEGYED

5-8. PERC: Szép! Pontosan járattuk a labdát a kazah kapu előtt, majd Angyal vállalkozott lövésre a bal szélről, a védő lekésett róla, a kapus nem tudott védeni, már hárommal vezetünk (3-0)! Iskolajáték! Emberfórban támadhattunk ismét, a sakk-mattra végigjátszott ació végén Bedő húzta be a labdát a kapuba (4-0). Ha esetleg a védelmünk tehetetlen, akkor itt van nekünk Nagy Viktor, ő védett most nagyot egy emberhátrányos szituációnál. Vége az első negyednek.

1-4. PERC: És el is kezdődött a mérkőzés! Fehér sapkában a mieink, kékben a rivális, az első ráúszásnál el is hoztuk a labdát, azaz miénk az első támadás. Fórban támadhattunk, de nem jártunk sikerrel. A túloldalon Nagy Viktor csapott le a labdára. Újabb magyar emberelőny, ezt már nem hagytuk kihasználatlanul, Hárai kapta üresen a labdát, ő pedig nem szokta elrontani a ziccereket (1-0). A kazahok is fórban járathatták a labdát, de a lövés elakadt a magyar blokkban. Szép védekezés volt. Varga Dénes jobbosa lendült távolról, a kapusnak esélye sem volt (2-0).

Köszöntjük az olvasókat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

ELŐZETES

Fortuna a mieinkkel volt, amikor kisorsolták a csoportokat, ugyanis Benedek Tibor csapatára sorrendben Kazahsztán, Dél-Afrika és Argentína vár. Gyakorlatilag borítékolható a kvartett első helye, ugyanakkor a csoportmeccseken lehetőség nyílik a különböző játékelemek begyakorlására.

A magyar csapat szombaton este, Moszkva érintésével érkezett meg Tatárföld fővárosába, Kazanyba, az utazás szinte problémamentes volt, bár Decker Attila csomagjai idő közben elvesztek – de azóta elő is kerültek szerencsére.

A mieink vasárnap már edzettek is a hétfői találkozó helyszínén, Benedek Tibor jónak értékelte a tréninget és hozzátette: már nagyon várják a bemutatkozást.

A magyar világbajnoki keret

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik