Sport

A Malonyai

Malonyai Péter (Array)
Malonyai Péter (Array)

Csak így. Mert a Nemzeti Sport vezető publicistája fogalom a sportújságírásban.

Malonyai Péter 1952-ben született Budapesten. Író, újságíró, jelenleg a Nemzeti Sport vezető publicistája. De Zsolt Róbert, “a Zsolt” örökébe lépve anno ő írhatta a hétvégi nagy cikket a Magyar Nemzet sportrovatában. Innen lett ő “a Malonyai.

2005-ben csábította vissza az akkori főszerkesztő, Kálnoki Kis Attila a Nemzeti Sporthoz. Azóta egy ideig főszerkesztő-helyettes is volt. Manapság sűrűn jelennek meg jegyzetei, valamint a hétvégi mellékletbe civil emberekkel készít mélyinterjúkat. Számtalan könyve jelent meg, első sporttal foglalkozó műve az 1987-ben megjelent Koksz című írás volt, ezt követte számtalan sportévkönyv, a Sydney-i olimpiáról fotós albumot jelentetett meg.

A sporújságíráson kívül két állandó dolog van a jogi végzettséggel rendelkező sportújságíró életében: a futás és a színház szeretete. Előbbit egy másik egykori öttusázó, a Nemzeti Sport jelenlegi fpszerkesztője, Buzgó József szerettette meg vele és a mai napig az ő edzésterveit követve, több félmaratont is lefutott már. Utóbbit genetikailag örökölte, hiszen édesapja, Dr. Malonyay Dezső a Nemzeti Színház igazgatója is volt, többek közt. Pihenésként a Gellért Fürdőt látogatja barátaival, de ott csak kötetlenül traccsolnak.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik