Sport

Drámai meccsen kapott ki a női pólóválogatott

női vízilabda-válogatott (Array)
női vízilabda-válogatott (Array)

Hiába vezettünk az utolsó negyed előtt két góllal, nem sikerült nyerni. Folytatás Oroszország ellen.


Fotó: MTI

Nem kezdte jól a mérkőzést Merész András csapata. Az első negyed után három góllal vezetett Kína. A jabuló védekezésnek meglett az eredménye, a félidőben már döntetlen állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed után már mi vezettünk, a záró felvonásban pedig jött a dráma. Két távoli ejtéssel fordított az ázsiai csapat, így megnyerték az összecsapást.

Folytatás a házigazdák ellen.

Eredmény – Vízilabda-viágbajnokság 2015, D-csoport, első forduló

Magyarország – Kína 8-9 (1-4, 4-1, 2-1, 1-3)

5-8. PERC: Újabb Bolonyai védéssel indul az utolsó négy perc. Feljönnek egy gólra, Song Donglun nagyon bevarrta (8-7). Kijöttek szorosra a vendégek, és egyenlítettek is. A világ végéről ejtett Zhao Zihan (8-8). Jó a kínai blokk. Hátrányban szerzünk labdát, előnyben is támadhatunk, de kihagyjuk. Ez hihetetlen, valahonnan Kínából ejtett gólt megint Zhao (8-9). Fél perc van hátra. Keszhelyivel szemben szabálytalankodnak, de nem fúj a bíró. Vége, kikaptunk!

1-4. PERC: Elhozzuk a labdát, Menczinger lövését hatástalanította a kapus. Megint zseniális védekezésben emberhátrányban, a megúszás után Keszthelyi lő a lécre. Az ejtés mellé megy, de Kína nem tud mit kezdeni támadásban. Emberelőnyben játszhatunk, el kell menni két góllal! Ott is van, Antal Dóra rögtön bevágja (8-6).

3. NEGYED

5-8. PERC: Illés Anna lövését blokkolják, de megint kiválóan védekezünk, újabb időkérés nálunk.Kisteleki lövése után jöhetünk sarokdobással. De kontrát fújnak, a lövést együttes erővel védi Bolonyai és az egyik védő. Egy perccel a harmadik negyed vége előtt újabb kínai fór, de nem tudtak gólt lőni. Sajnos Szűcs Gabriella kipontozódott. Távolról próbálkoznak, de kapufa. Czigány Dóra!!!!! Az utolsó másodpercben belövi (7-6).

1-4. PERC:  Sikerül kivédekeznünk a támadásukat, és elöszőr vezetünk! Szűcs Gabriella a gólszerző (6-5). Megint mi támadunk, de kapufa. Náluk jó az ejtés (6-6). Megint jól védekezünk hátrányban, Bolnyai megint hárít.

2. NEGYED

5-8. PERC: Nagyszerű blokk, mi támadhatunk, de a lövésbe beleér az egyik kínai. Hátrányban vagyunk, de Bolonyai hatalmasat véd, és ott az egyenlítés! Takács Orsolya (4-4). Bejött a kapitánytól a védekezés váltás, nem tudnak ezzel mit kezdeni a vendégek. Bujka szabálytalan, kontra, de Bolonyai megint véd. Időkérés nálunk, de szabálytalanságot látnak a bírok. Zhang Jing a rövid felsőbe bombáz (4-5). Időntúli ötméteressel jöhetünk, Antal Dóra könyörtelenül bevágja (5-5).

1-4. PERC: Elhozzuk a labdát, de Kisteleki Dóra ejtése kifelé pattant a lécről. Elvették az ázsiaiaktól a labdát, de megint nem találunk kaput. A centernek nem jó a bejátszás, marad a három gólos hátrány. Labdát szerzünk emberhátrányban, Kisteleki Dóra pedig szépen lő a rövid sarokba (2-4). Szabálytalankodnak a kínaiak, megint mi jöhetünk, Tóth Ildikó pedig a hosszúba pattint (3-4).

1. NEGYED

5-8. PERC: Egyre jobb a védekezésünk, már csak a gól hiányzik. Újabb kontra a mieinknél, támadásban nem találjuk a játékot. Ötméteres a kínaiaknak, amit Zhao Zihan könyörtelenül bevág (0-3). Büntető nálunk is, Keszthelyi Rita szépen bepattintotta (1-3). Megint ki kellene védekezni a hátrányt, de előtte kínai időkérés. Szépen megjáratták, a falban Wang Xinyang eredményes (1-4). Labdát veszítünk, megúsznak a kínaiak, és ötméteressel jöhetnek, de szerencsére a kapufára lövik. Labdaszerzés a mieinknél, Merész András időt kér. Keszthelyi llöketét a kapufára tolja a kapus, véget ért az első negyed.

1-4. PERC: A fehér sapkában játszó magyar válogatottnak sem sikerült elhozni a ráúszást. Rögtön emberhátrányba kerültünk, Wang Xinyang ki is használja (0-1). Újabb hátrány, újabb gól  Song Donglun (0-2). Nem sikerült még kapura lőnünk. Itt első első előnyünk, de a kapusba bombázunk.

 Előzetes:

A magyar női vízilabda-válogatott a D-jelű kvartettbe került a kazanyi világbajnokságon. Merész András együttese a házigazda Oroszország mellett Franciaország és Kína ellen mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.

A mieink az ázsiai ország válogatottja ellen kezdenek, a vb előtti utolsó meccsen sikerült győzni ellenük.

A csoportból az első két helyezett jut tovább.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik