Sport

Risztov: A hajrában úgy visszarántottak, hogy csak néztem

risztov éva (Array)
risztov éva (Array)

Több külföldi vetélytárs olykor rendkívül sportszerűtlenül igyekezett meggátolni a magyarokat az előre haladásban a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyszámában a kazanyi vizes világbajnokság szombati napján.

Mint arról korábban beszámoltunk, Risztov Évának és Olasz Annának sem sikerült a legjobb tíz között célba érnie a délelőtti versenyen.

Az olimpiai bajnok Risztov egyik szeme sírt, a másik nevetett.

“Nagyon örülök, ez egy jó és tanulságos verseny volt, sok mindent tudunk majd a tíz kilométeren hasznosítani. Itt a szél alapvetően kitolja a versenyzőket oldalra, ez a tíz kilométeren majd előny lehet. Ez az öt kilométeres verseny nagyon gyors, és néhányan csak erre készülnek” – mondta a célba érkezést követően az M4 Sport helyszíni interjújában.

Fotó: MTI

“A bírók lehetnének kicsit figyelmesebbek is, mert egészen elképesztő dolgok mennek olykor a vízben, aminek semmi köze sincs a fair playhez. A hajrában úgy visszarántottak, hogy csak néztem, és még ketten elmentek mellettem közben…” – jelentette ki Risztov.

“Ugyanaz az orosz lány szállt rám, aki Kiss Nikit is ütötte-verte az Európa-bajnokságon… Úgy látszik, kipécézte magának a magyarokat” – mondta Olasz Anna. “Egyszer kisikoltottam a bíróra, hogy nézzen már oda, de elfordította a fejét… Mindegy, bemelegítésnek jó volt, a tíz kilométer remélem sokkal jobb lesz, meg aztán sokan vannak, akik csak erre a számra koncentrálnak, ez látszott is” – tette hozzá.     

Gellért Gábor szövetségi kapitány mindezt azzal egészítette ki, hogy “itt sűrűbb a mezőny, nagyobb a közelharc, mert az öt kilométert még mindenki bírja, egy sprint az egész – két nap múlva azért más lesz”.

Hozzáfűzte, hogy a 2013-as vb-n, Barcelonában is ugyanígy kezdődött, “aztán tízben volt mindkét lány tíz kilométeren, alapvetően most is ez a cél”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik