Sport

Örömhír: Gyurta Dani edzője meggyógyult

Széles Sándor (Array)
Széles Sándor (Array)

Elképesztő változáson ment keresztül Széles Sándor, aki állítja, már nem iszik és immár minden rendben a laboreredményeivel is. 

Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Sztankovics Anna, Kiss Nikoletta, Csontos Viktor és Csontos Kristóf, azaz a Széles Team tanítványai az elmúlt héten Hódmezővásárhelyen készültek a kazanyi világbajnokságra. A jó hír, Széles Sándor személyes irányításával, és persze Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs edző közreműködésével.

Imre Péter, a delmagyar.hu újságírója a Gyarmati Dezső Sportuszodában beszélgetett az edzővel, aki elmondta, márciusban került kórházba. Tíz orvosból kilenc már temette, és a tizedik sem csodaszert húzott elő a „cilinderéből”, csak annyit mondott: nem szabad több alkoholt fogyasztani, és meggyógyul.

 Széles Sándor egy hete, Hódmezővásárhelyen és három éve, az Év edzője díjátadáson
Fotó: delmagyar.hu/Imre Péter / MTI 

“A pia miatt betegedtem meg. Rengeteget ittam – munka, edzés közben soha! – társaságban, bulikon. Csak egy sör, aztán jött a második, a harmadik… Az amerikai edzőtáborba nem tudtam elutazni, de edzéstervet küldtem, e-mailen tartottam a kapcsolatot a csapattal. Több mint négy hónapja letettem a poharat, azóta egy kortyot sem ittam. A laboreredményeim egyre jobbak, kijelenthetem, meggyógyultam. A frusztrációt, a hazai rosszakarókkal folytatott küzdelem okozta stresszt, feszültséget oldottam az alkohollal. De vége” – nyilatkozta a mesteredző.

Az 59 éves, 37 esztendeje edzősködő szakember rettentően lefogyott, kerek, mosolyra álló arca beesett. Tudja, nem tévedhet le újra az útról, mert az utolsó pillanatban fordult vissza.

A pénteken, Kazanyban kezdődő világbajnoksággal kapcsolatban Széles úgy látja, bár Gyurta Dániel – aki végig kitartott mestere mellett – mezőnye 200 mellen egyre tömörödik, ennek ellenére érmes helyezésre számít, amiben az arany, vagyis a címvédés is benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik