Sport

Bronzéremért vívhat a női tőrválogatott

Mohamed aida (Array)
Mohamed aida (Array)

Egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért mérkőzhet a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a németek szombati legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel a világranglistán harmadik amerikaiakkal csapott össze. A magyarok – akik a rangsorban a 11. helyet foglalják el – nem foglalkoztak az erőviszonyokkal, bátran és jól vívtak, ennek eredményeként pedig elődöntősök lettek.

Az összecsapás nagy részében fej fej mellett haladt a két együttes, nyolc párharc után 32-31 állt a táblán a magyarok javára. Ekkor Mohamed ment fel a pástra Lee Kieferrel szemben, és remek vívással simán nyert. Az első tust a világranglistán negyedik amerikai adta, de aztán az idén Eb-bronzérmes magyar tőröző sokkal pontosabb volt.

Fotó: MTI

Szép akciókkal tíztusos különbséget harcolt ki a végéig. Mohamed egyébként az előző két asszójában is jobb volt ellenfelénél, és összességében 15-tel több találatot adott, mint amennyit kapott. Knapek mínusz eggyel, Varga mínusz néggyel zárt.

A döntőbe kerülésért a címvédő és ranglista-második olaszok következtek, akik a papírformát igazolva simán győztek, mégpedig úgy, hogy minden asszót ők nyertek.

A bronzmérkőzésre az oroszokkal szemben alulmaradt franciák ellen kerül sor 14.15-től.

Eredmény – Vívó-vb, Moszkva, női tőr, csapatverseny

Negyeddöntő: Magyarország – Egyesült Államok 45-35

Elődöntő: Magyarország – Olaszország 18-45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik