Neisi Barrera (Array)
Sport

Verseny közben kapott epilepsziás rohamot a 17 éves lány – folytatta

A kanadai Torontóban zajló Pánamerikai Játékok 69 kilogrammos női súlyemelőversenyén állt rajthoz az ecuadori Neisi Barrera. Második kísérlete után összeesett, mégis bevállalta a harmadik gyakorlatot. 

Neisi Barrera nagyon izgult, így az első, 98 kilogrammon elvégzet lökésgyakorlata nem sikerült. A 68 kg-os lány nekifeszült másodjára is és ekkor már probléma nélkül sikerült kilöknie a súlyokat. Súlyemelésben gyakran előfordul, hogy a nagy erőlködéstől megszédülnek a versenyzők egy-egy kísérletet követően. Barrera amint leejtette a súlyt lelépett a pódiumról és láthatóan rosszul lett.

Összeesett, a teste görcsbe rándult, láthatóan epilepsziás rohamot kapott. Az egészségügyi stáb azonnal a segítségére sietett. Néhány perc múlva a kezelések hatására visszanyerte az eszméletét.

Az orvosok megpróbálták rábeszélni, hogy állapotára való tekintettel adja fel a versenyt, de az ecuadori lány saját felelősségére vállalta a kockázatot. 100 kilogrammra emeltette a súlyt, kiment a harmadik kísérletre, kilökte, és végül ezüstérmes lett.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.