Sport

Kárász Anna az új Janics, Kovács, Kozák

Kárász Anna (Array)
Kárász Anna (Array)

A szegediek 23 éves kajakosa pénteken a második válogatón is mindenkit megvert.

Az első fordulóban némi meglepetésre győztes Kárász Anna pénteken is legyőzte Kozák Danutát K-1 500 méteren a kajakosok és kenusok második világbajnoki válogatóversenyén, Szolnokon, így ebben a számban ő képviselheti majd Magyarországot az augusztusi, milánói, olimpiai kvalifikációs vb-n.

 Kárász Anna berobbant az élvonalba
Fotó: MTI 

A döntőben a szegediek kajakosa 0.124 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a szám, még mindig csak 28 éves olimpiai és világbajnoki címvédőjénél, Kozáknál. Harmadikként Fazekas-Zur Krisztina ért a célba. Kárász eddig csak négyeseben és párosban ért el eredményeket a felnőttek közt. Még nem volt 18, amikor K-4 500-on Sydneyben aranyat nyert. Tavaly óta stabilizálódtak az eredményei és egyesben is egyre jobb időket ért el.

A magyar szövetség eredményközlője alapján férfi C-2 1000 méteren nem született meglepetés: akárcsak június elején, ezúttal is Vasbányai Henrik és Mike Róbert világ– és Európa-bajnok párosa diadalmaskodott, így ők is készülhetnek az év fő viadalára.

A férfi kajakosok 1000 méteres párosversenyében – amelyben szövetségi döntés alapján nyílt meg újra a válogató – a korábban Kammerer Zoltánnal két versenyt nyerő Szalai Tamás olimpiai bajnok új társával, Dombi Rudolffal csupán ötödik lett a döntőben. A számot Boros Gergely és Nádas Bence duója nyerte Kökény Roland és Hufnágel Tibor, valamint Vass Péter és Noé Zsombor előtt.

A kvótaszerző vb-re augusztus 20. és 23. között kerül sor Milánóban. Storcz Botond vezetőedző a mostani, vasárnapig tartó viadal után állítja össze a csapatot. 

A válogatóverseny további programja:

szombat:
1000 és 200 m-es döntők 9.20
női K-2 1000 m döntő 18.05 
vasárnap:
500 m-es döntők 9.00
5000 m-es döntők 13.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik