Sport

Milliárdokért kártyázhatnak a póker-világbajnokság döntősei

WSOP 2015 November Nine (Array)
WSOP 2015 November Nine (Array)

Pókeres szempontból a nyár legizgalmasabb napja volt a keddi, ekkor ült össze ugyanis a WSOP, azaz a World Series of Poker döntő asztala, amelynek kilenc játékosa kicsivel több mint hétmilliárd forintnak megfelelő dollárért veheti fel a harcot a novemberi fináléban – írja a Poker.hu.

A világ leghíresebb pókerversenyén elérkezett az elődöntő, ez a Main Event, azaz a tízezer dollár nevezésű főverseny hetedik játéknapját jelentette idén is, ami szokásosan a legtöbb feszültséget hordozza magában, akkor derül ki ugyanis, hogy kik lesznek a tagjai a November Nine-nak.


Jelenleg ők kilencen a póker leghíresebb játékosai
Fotó: wsop.com 

Ők azok a játékosok, akik évről-évre a legnagyobb pénzdíjakért és a hatalmas elismerésért szállhatnak harcba, idén is kilencen lesznek, és nem is akármilyen névsort tesznek ki.

Lesz közöttük korábbi játékgyár-tulajdonos, Pierre Neuville, egy IT-cég vezérigazgatója, pókerszerető amatőr, Thomas Canulli, na, és persze számos profi játékos, akik szeme előtt természetesen a közel 7,7 millió dolláros fődíj lebeg.

Ráadásul a kilenc játékos közül az elsőként távozó is már biztosan milliomos lesz, mégpedig dollárban, míg összességében 24.8 millió dollárt osztanak ki a döntősök között, ami magyar valutára átváltva hétmilliárd forintot jelent, plusz az aprót.

A legtöbb zsetonnal egyébként az amerikai Joe McKeehen kezdhet majd, de az esélyesek között tartják számon Neuville-t és Max Steinberget is. A döntőre november 9-10. között kerül majd sor a Las Vegas-i Rio kaszinó Penn & Teller színháztermében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik