Sport

Lance Armstrong felbukkant a Touron

Lance Armstrong (Array)
Lance Armstrong (Array)

Az örökös eltiltással sújtott bringás jótékonysági akció keretében teker Franciaországban.

Jótékonysági program keretében ismét felbukkant a Tour de France-on Lance Armstrong, akit doppingolás miatt megfosztottak hét elsőségétől a francia kerékpáros körversenyen. Az örökös eltiltással sújtott amerikai bringás csütörtökön a karaván előtt haladó amatőrök mezőnyében tekert. Az akció során pénzt gyűjtenek a leukémiában szenvedők gyógykezelésére.

Az 1999 és 2005 között legyőzhetetlen Armstrongot és csoportját éljenzéssel fogadták az út mentén.


Lance Armstrong újra a nyeregben
Fotó: MTI/EPA

Armstrong kedden este provokatív bejegyzést tett fel az internetre azt követően, hogy a brit Chris Froome az idei verseny első komoly szakaszán “tönkreverte” a mezőnyt. Szerinte sok kérdést vet fel a hegyi etap. A Twitter közösségi oldalon megkérdezte: “Froome, továbbá elsőszámú segítője, Richie Porte, illetve a Sky túl erős ahhoz, hogy tiszták legyenek?” Hozzátette ugyanakkor: őt ne kérdezzék, mert nincs kulcsa a megoldáshoz, ő senkit sem vádol és nincs olyan helyzetben, hogy véleményt nyilvánítson.

Froome, a 2013-as Tour brit bajnoka nem foglalkozott sem a bejegyzéssel, sem pedig Armstrong jótékonysági tekerésével. Jelezte: számukra ez nem esemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik