Sport

Világbajnoki bronzérmes Márton Anna kardozó

Harmadik helyen zárt a magyar vívó a moszkvai világbajnokságon.

A húszéves magyar versenyző a fehérorosz Palina Kaszpjarovics 15-8-as, a kínai Sao Ja-csi 15-13-as, az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunis 15-9-es, valamint a görög Vasziliki Vujuka 15-12-es legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol hazai ellenféllel találkozott.

Fotó: MTI

A nála tíz évvel idősebb Szofija Velikaja számított az asszó esélyesének, már csak azért is, mert – túl azon, hogy ő a világranglistán jelenleg a második, míg magyar ellenfele 14. – Londonban olimpiai ezüstérmes volt, emellett egyéniben nyert már világbajnokságot, illetve háromszor Európa-bajnokságot. A mérkőzés elején Márton Anna vívott eredményesebben, de aztán az orosz kardozó fordított, s végül 15-8-ra nyert.

A vb hétfőn kezdődött, de akkor még csak selejtezőket rendeztek, így az első éremosztó napon máris összejött az első magyar dobogós helyezés. Márton menetelése nagyon sokat érhet az olimpiai kvalifikációs sorozatban, melynek kiemelt versenye a világbajnokság. Női kardban Rióban lesz csapatverseny is, így amennyiben a magyar válogatott kijut, egyéniben három vívó automatikusan indulhat, ha viszont nem, az egyéni kvótaszerzés kerül előtérbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik