Sport

Universiade-győztes a vízilabda-válogatott!

Universiade vízilabda válogatott (Array)
Universiade vízilabda válogatott (Array)

A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett Universiade keddi zárónapján Vincze Balázs csapata végletekig kiélezett meccsen verte az olaszokat.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott aranyérmet nyert. Vincze Balázs címvédő együttese a fináléban ötméteresekkel győzött az olasz csapat ellen úgy, hogy a második negyed végén négy, a nagyszünetben pedig még háromgólos hátrányban volt. 

 
A vízilabda-válogatott boldogan “szelfizett” a döntő után
Forrás: waterpolo.hu 

„Minden nap a műugró-medencében edzettünk, és én minden nap le is ugrottam a 10 méteresről. Most a döntő után mindannyian idejöttünk, és a srácok is leugrottak. Nagyon izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, ahol nagy szerepe volt a higgadtságnak. 0-4 után a lövéseink dinamikája is sokkal jobb volt, mint az azt megelőző időszakban. Történt egy kapuscsere, Barabás Botond fantasztikusan védett, ugyanakkor ez az a győzelem, amit mindenki egytől egyig a csapatban a magáénak érezhet. Mindenki sokat tett hozzá az aranyéremhez ezen a meccsen és a tornán is. Ez a mai nap örökre emlékezetes, nagyon nagy öröm ez a siker mindannyiunknak, személy szerint nekem is, de július 14-e továbbra is a fiam születéséről szól…” – nyilatkozta könnyek közt Vincze Balázs szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak

A magyar küldöttség így két arany- és három bronzéremmel zárta az Universiadét. Az első bronzérmet Valkai Ferenc kardvívó szerezte, őt a junior világbajnok párbajtőröző Berta Dániel követte, aki szintén bronzérmes lett.

Az első aranyérmet a Simon Béla, Juhász Adrián evezős duó nyerte, amely a normál súlyú kormányos nélküli kettesek mezőnyében győzött. A harmadik bronzérmet szintén egy evezős, Tamás Bence szállította, ő a könnyűsúlyú egypárevezősök között végzett harmadikként.
    
Két évvel ezelőtt Kazanyban a magyar küldöttség 15 érmet, köztük négy aranyat nyert.

Universiade, vízilabda, döntő:

Magyarország-Olaszország 14-13 (0-1, 1-3, 4-1, 2-2) – ötméteresekkel: 7:6
—————————————————
magyar gólszerzők: Bátori, Kovács G. 3-3, Illés, Halek, Sedlmayer 2-2, Jansik Sz., Chilkó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik