Sport

Vívó-vb: tökéletesen kezdtek kardozóink

decsi tamás (Array)
decsi tamás (Array)

A hétfői selejtezőben érdekelt mindhárom magyar férfi kardozó, Iliász Nikolász, Decsi Tamás és Szatmári András is kiválóan szerepelt, így csatlakozott a kiemeltként már főtáblás Szilágyi Áronhoz a legjobb 64 között a moszkvai vívó-világbajnokságon.

A vb honlapja szerint a csoportkörben a Moszkvában csak egyéniben induló Iliász valamennyi asszóját megnyerte (5/0), míg Decsi és Szatmári csupán egyszer veszített, előbbi négy, utóbbi pedig öt meccset nyert meg.

A hibátlan produkció Iliásznak egyből főtáblát ért, két honfitársára viszont várt még egy-egy asszó, ám egyiküknek sem kellett igazán megizzadnia a 64-be jutásért. A 32 éves Decsi a mexikói Hector Florencia ellen lépett pástra, s 15-6-ra győzött, míg a 22 éves Szatmári a tunéziai Fares Ferjani ellen aratott szintén fölényes, 15-8-as sikert.

 Fotó: MTI

A keddi első fordulóban az olimpiai és Európa-bajnok Szilágyi a mexikói Eduardo Larával, Decsi a kanadai Joseph Polossifakisszal, Iliász az iráni Ali Pakdamannal, Szatmári pedig az egyiptomi Mohamed Amerrel vív majd.

Korábban női kardban a kiemelt Márton Anna mellett Garam Nóra és Várhelyi Anna harcolta ki a 64 közé jutást, Mikulik Julianna viszont kiesett, így kedden hét magyar kardozó lesz versenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik