Sport

Baleset miatt leintették a futamot, Michelisz negyedik lett

michelisz norbert (Array)
michelisz norbert (Array)

Michelisz Norbert épphogy lecsúszott a dobogóról a túraaútó-világbajnokság második portugáliai futamán.

Ordas karambollal indult a második futam, igazi portugál dráma alakult ki a rajt után. Tiago Monteiro megpróbált két Ladát megenni a rajtnál, ám ez az utcai pálya nem ennyire széles, beszorult közéjük, majd a falnak vágódott és végleg szertefoszlott a portugál álom, erre a hétvégére biztosan – adta hírül a zengomotorsport.hu.

Michelisz szerencsésen elkerülte a balhét és zavartalanul felvette az ötödik pozíciót, ám azonnal Safety car lett a dologból, egy pillanatig nem volt kérdés. Vagy hat kör kellett mire kitermelték Monteiro Civicjét, és mehetett tovább a derbi.

Videó – Monteiro manővere

Utána egészen tisztességes izgalmak alakultak. Tarquini a negyedik helyről a dobogóért rohamozta Catsburg Ladáját, mögötte Norbi sasolta a lepattanót, hátha! Na jó, csak éppen mögötte meg Loeb és Lopez nyomult. Olyannyira, hogy Tarquini követésével le kellett állni, védekezni kellett az űrhajók ellen.

Öt körrel a vége előtt Norbi jobbról, Loeb balról próbálta előzni a hibázó ladás Catsburgöt, ám ebből csak Michelisz jött ki jól, Loeb a gumifalban végezte, Norbi megúszta egy ladás pofonnal! Lopezt örökölték meg így a nyakukba.

Két körrel később Catsburg vállalt nagy műsort, lepattan a betonfalról és megállt a pálya közepén. Na, ebben a pillanatban piros zászló, és nagyon leintették a futamot, így Michelisz negyedikként végzett.

Videó – Catsburg balesete

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik