Sport

Serena Williams újra Wimbledon bajnoka

Serena Williams (Array)
Serena Williams (Array)

Az amerikai játékos két szettben győzte le Garbine Muguruzát a wimbledoni teniszbajnokság döntőjében. Pályafutása során hatodik alkalommal diadalmaskodott a füvespályás Grand Slam-viadalon.

Nem indult jól a szombati finálé a hatodik győzelmére hajtó Serena Williams számára, ugyanis riválisa, az élete első Grand Slam-döntőjét játszó Garbine Muguruza rögtön elvette az adogatását majd hozta a saját szervajátékát is, így hamar ellépett 2-0-ra. A hajrában aztán az amerikai világelső brékelt kétszer, ezzel pedig 45 percnyi játék után megnyerte a nyitó szettet.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második játszmában Williams akarata érvényesült, olyannyira, hogy már 5-1-re is vezetett. A 21 éves spanyol játékos nem adta fel, hozta a következő két játékot, majd meccslabdát is hárítva feljött 4-5-re. Az egyenlítésért adogathatott, de az amerikai brékelte és 1 óra 23 perc játék után megnyerte a döntőt.

Serena Williams 2002, 2003, 2009, 2010 és 2012 után diadalmaskodott ismét a wimbledoni női tenisztornán. Ez volt az idei harmadik Grand Slam-tornagyőzelme – összesen 21-nél jár már – az Australian Open és a Roland Garros után. Továbbra is megvan az esélye arra, hogy egy naptári éven belül egyetlen GS-viadalon sem talál legyőzőre. Ez a tenisztörténelemben eddig mindössze öt embernek sikerült, legutóbb 1988-ban a német Steffi Graf volt képes rá.

Eredmény – Wimbledon, női döntő

Serena Williams (amerikai, 1.) – Garbine Muguruza (spanyol, 20.) 6-4, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik