Sport

Nagyot harcolt, de kikapott az olaszoktól a pólóválogatott

Szivós Márton (Array)
Szivós Márton (Array)

A magyar férfi-vízilabdaválogatott háromgólos hátrányból fordított Olaszország ellen, mégis vereséget szenvedett. Az itáliaiak végeztek a Vodafone Kupa első helyén, a mieink másodikak lettek.

A margitszigeti Hajós uszoda ötvenes medencéjében, telt ház, több mint háromezer ember előtt rendezett összecsapáson a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította világbajnoki címvédő hazai együttes rögtön az elején kétgólos hátrányba került (2-0). Sőt emberelőnyből a harmadik gólt is a rivális szerezte, de erre már érkezett válasz: centerből Bedő Krisztián volt eredményes (3-1).

A londoni olimpián ezüstérmes, tavalyelőtt világbajnoki negyedik, a 2014-es budapesti En-n pedig éppen a magyarok mögött bronzérmes olaszok agresszív stílusa a folytatásban ideig-óráig érvényesült, a második negyed közepe táján aztán a válogatottba visszahívott, és ott 250. mérkőzését játszó Szivós Márton bombája már célba ért (3-2).


Fotó: MTI

A harmadik játékrész elején sikerült egyenlíteni is: Vámos Márton távolról váratlanul lőtt, labdája a jobb felső sarokba csapódott (3-3). Alig valamivel később a csapatkapitány Varga Dániel is távoli góllal jelentkezett, átvette a vezetést a magyar csapat (3-4). Nem maradt el azonban az egyenlítés, mi több: az utolsó szünet előtt kevéssel az ötödik vendéggól is megszületett (5-4).

A befejező nyolc percet egy messziről leadott sikeres olasz lövés vezette be (6-4). Varga Dániel hamar válaszolt, egyenlítés helyett azonban újból kétgólos lett a különbség, és ez megmaradt, mivel Vámos vízre pattintott bombájára is feleltek az olaszok (8-6).            

A torna harmadik helyét az ausztrálok felett diadalmaskodó spanyolok szerezték meg.

Eredmény – Vodafone Kupa, 3. játéknap

Olaszország-Magyarország 8-6 (3-1, 0-1, 2-2, 3-2)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Vámos 2-2, Bedő, Szivós 1-1

A nap másik mérkőzésén:   
Spanyolország-Ausztrália 9-6 (3-1, 2-2, 2-1, 2-2)

A 2015-ös Vodafone Kupa végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Ausztrália 0

Vége, Olaszország 8-6-ra nyert és ezzel a Vodafone Kupa első helyén végzett. A mieink másodikak lettek.

4. NEGYED:

5-8. PERC: Nem hagyjuk, hogy sokáig örüljenek a vendégek, Vámos szabaddobásból eredményes (6-7). Aicardi már a negyedik gólját szerzi, centerből talált be az imént (6-8). Hárai ellen fújnak kontrát, de szerencsére az ellenakciónak is véget vet egy támadóhiba. Varga szabaddobását blokkolták. Szűk két perccel a vége előtt labdát szerzünk, Benedek Tibor időt kért. Szivós ellen fújtak támadót, de Decker visszaszerzi a labdát, majd Szivós harcolt ki fórt. Madaras lövését blokkolják, olasz időkérés, 39 másodperc van vissza. Varga szerzett labdát, de aztán eladtuk a támadó oldalon,

1-4. PERC: Ismét az olaszok hozták el a labdát a ráúszásnál. Di Fulvio duplázza meg az olasz előnyt, de Varga fórból postafordultával válaszol (5-6). Hektikus időszak után emberelőnyből talál be Olaszország, Giorgetti az elkövető (5-7).

3. NEGYED

5-8. PERC: Tüzelnek a csapatok mind a két oldalon, de nem járnak sikerrel. Nagy a harc. Hárairól állítanak ki egy olaszt, ők kérnek időt. Vámos lövése kimarad, az olaszoknál a labda. Aicardi próbálkozott centerből, védte Decker. A negyed utolsó percének kezdetén Aicardi ismét az olaszokat juttatja előnyhöz (4-5). Vége a felvonásnak.

1-4. PERC: Ezúttal miénk a labda a ráúszásnál. Manhercz lövése marad ki, de visszaszerezzük a lasztit. Vámos eredményes akcióból, egál (3-3)! Bedő harcolt ki fórt, Varga nem hibázott, már mi vezetünk (4-3)! Egy olasz fór járt le éppen, amikor Luongo egyenlít (4-4). Varga dobott kapufát fórból.

Félidőben 3-2-re vezet Olaszország.

2. NEGYED:

5-8. PERC: Ismét a védekezésé a főszerep, blokkok és labdaszerzések mindkét oldalon. Erdélyit állították ki bő két perccel a félidő vége előtt, időt kért az olasz kapitány. Angyal labdaszerzése után Bedő harcolt ki újabb magyar emberelőnyt, de Vámos lövését blokkolták. Olasz támadóhiba, magyar időkérés. Ismét nem jártunk sikerrel, de Hárai újabb fórhoz juttatott bennünket. Szivós kimaradt próbálkozása a félidő utolsó mozzanata.

1-4. PERC: Megint az olaszok hozták el a labdát a ráúszásnál. Egyelőre mind a két oldalon jól védekeznek a csapatok. Decker védett az ellenakció végén pedig Szivós csökkentette minimálisra a különbséget (2-3). Támadóhibát fújnak az olaszokra, majd Hárai harcol ki kiállítást, de nem tudunk élni a lehetőséggel.

1. NEGYED

5-8. PERC: Szivósról küldtek ki ismét egy embert, ezt az előnyt pedig nem hagyjuk kihasználatlanul, Bedő volt eredményes (1-3). Mind a két oldalon pontatlanságok támadásban, majd újra mi kerülünk emberelőnybe, Benedek időt is kért. A folytatásban Varga Dániel lövését védik, majd egy kimaradt olasz támadás után Madaras dobott a blokkba. Most az olasz kapitány kért időt. Két-két támadás maradt még kihasználatlanul, vége a negyednek.

1-4. perc: Az első ráúszásnál az olaszoké a labda. A kapunkban Decker Attila. Nem indul túl jól számunkra a meccs, az olaszok előbb centerből eredményesek, majd eladtuk a labdát támadásban, hogy aztán Giorgetti kettőre növelje a két csapat köti különbséget (0-2). Madaras lövését védte a kapus, de visszaszereztük a labdát, sőt, Szivósról kiállítottak egy olaszt. Erdélyi próbálkozott fórban, de nem járt sikerrel, ismét náluk a labda. Hárait küldik ki, ki is használják az olaszok a fórt (0-3).

Köszöntjük a kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A mai meccsen Varga Dénes, Német Toni, Hosnyánszky Norbert és Nagy Viktor nem játszik a mieinknél. Ott van ugyanakkor a csapatban a 17 esztendős Nagy Ádám, aki ugyan Szlovákia ellen már játszott, de ez a találkozó a hivatalos debütálása.

ELŐZETES

Benedek Tibor együttese eddig hibátlan a hazai rendezésű Vodafone Kupán, a mieink előbb Ausztráliát, majd Spanyolországot győzték le. A szombati ellenfél, Olaszország is sikerrel vette a torna első két akadályát, így a két válogatott összecsapásán dől el, ki nyeri a felkészülési tornát.

„Agresszív mérkőzésre számítok az olaszok ellen, eddig feküdt nekünk a játékuk, de ez nem számít, holnap ismét 0-0-ról indul a meccs” – mondta még a spanyolok elleni siker után Benedek Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik