Sport

Magyar pókersikerek Las Vegasban

WSOP 2015 főversenyének játékosai (Array)
WSOP 2015 főversenyének játékosai (Array)

Az év legnagyobb pókeres eseménye zajlik javában Las Vegasban, ahol évről-évre a világ legjobb és legbátrabb kártyásai veszik fel a pókerarcot, hogy megküzdjenek a többmillió dolláros pénzdíjakért.

Ebből a magyar játékosok sem maradhattak ki, akik egyre több, kisebb-nagyobb sikert értek el az elmúlt évek póker világbajnokságain. Igaz ez idén nem a WSOP, azaz a World Series of Poker mellékversenyein jött össze, hanem más, kisebb tornákon.

Viszont a fő eseményre, a tízezer dolláros Main Eventre, azaz a pókerversenyek „number one”-jára összekapták magukat játékosaink, és több tucat fővel képviseltették hazánkat. A Rio kaszinóban rendezett tornára összesen 6 420 mindenre elszánt kártyás nevezett, akik így elképesztően nagy nyereményalapot hoztak létre.

Több mint 60 millió dollárt, azaz magyar valutára átszámítva majd 17 milliárd forintot osztanak ki a fizetős helyezettek között, amikből idén kerek ezer van. Ide végül négy magyar játékos is eljutott, mindegyikük külön színt képvisel hazánk pókerkultúrájában.

Elsőként Demján Sándort kell megemlíteni, aki Magyarország 4. leggazdagabb embereként és hatalmas pókerszeretőnként a világ legnívósabb versenyein rendre feltűnik, így nem hagyhatta ki az idei, nyári kiruccanást sem a kaszinók és a szerencsejáték fővárosában. Törekvései egy 912. helyben csúcsosodtak ki, amiért 15 ezer dollár nyereményt vehetett át.

Ugyanennyit nyert a Kanadában született, de hazánkban élő és már magyar állampolgárságú Lajli Nadir, aki a 813. helyen végzett, valamint Törő István is, aki sikeres galériatulajdonos és üzletember, nem mellesleg számos pókersiker fűződött már a nevéhez az elmúlt években. Ezúttal az 665. helyen végzett, amivel bár még jó messze volt a finálétól, de így sem rossz teljesítmény ez a világ legnehezebb versenyén.

A legnagyobb reménységünk a fiatal Szécsi Norbertben van, aki 2013-ban már nyert egy világbajnoki karkötőt az egyik mellékversenyen, míg idén fantasztikusan menetel a Main Eventen. A 4. játéknapra is továbbjutott, ami magyarok közül egyedül neki sikerült, így ő már a közel 7.7 millió dolláros fődíjért küzdhet tovább, igaz ahhoz még nagyon messze az út, még jó pár izgalmas és kemény játéknap áll előtte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik