Sport

A spanyolok is kipipálva a Vodafone-kupán

vízilabda válogatott (Array)
vízilabda válogatott (Array)

Parázs mérkőzésen aratott nagyszerű győzelmet Benedek Tibor csapata a budapesti Vodafone-kupa második fordulójában. A találkozó kiválóan szolgálta a felkészülést a világbajnokságra. 

Fotó: MTI

Eredmény – Vodafone-kupa, 2. forduló

Magyarország – Spanyolország 12-11 (4-3, 2-2, 4-4, 2-2)

4. NEGYED

5-8. PERC: Megint kontra náluk, ráadásul Szirányit kiküldik, de Bedő lövése nem pontos. Szabálytalanul végezték el a szabaddobást a spanyolok, sajnos közben Varga Dániel vérzik. Megint előnyben vagyunk, a fór már letelik, de a lényeg, hogy Bedő húzásból eredményes (12-10). Gór-Nagy Miklós és Varga Dénes is összeszedte a harmadik hibáját. A megítélt ötméterest Echenique váltotta gólra (12-11). Végigjátszottuk az előnyt, de kihagytuk. Kit érdekel? Nyertünk 12-11-re!!

1-4. PERC: Fernandez előnyből kiegyenlít (10-10), de Varga is kihasználja, hogy többen vagyunk (11-10). Megint sikerül labdát lopnunk, de az a fránya helyzetkihasználás… Madaras lövését védi a kapus.

3. NEGYED

5-8. PERC: Újra spanyol fór, Mallarach most nem rontja el (8-7). Aguilar megint véd, Mallarach pedig kiegyenlít (8-8). Vámos lövése akad el a kezekben, megint hátrányban leszünk, Gabriel Hernandez időt kér. Ezt szépen kijátszották, Garcia a falból eredményes (8-9). Varga Dani!!! Óriási gól a felsőbe (9-9). Kivédekezzük a spanyol támadás, időkérés nálunk. Madaras lő fórban, de ez is a blokkban hal el, de ötméteres a javunkra. Varga Dénes belövi (10-9). Ez a negyed vége.

1-4. PERC: Ezúttal elhoztuk a labát, de Vámos bejátszása nem jó, Szirányi egy remek góllal büntet (6-6). Német centerben hagy ki nagy helyzetet, utána a visszaúszó Varga Dánielt kiküldik, szerencsére Garcia löketét blokkoljuk. Megint vezetünk Vámos pattintott lövése utat talál a kapuba (7-6), sőt 8-6 mert Madaras egy szép lövéssel jelentkezik.

2. NEGYED

5-8. PERC: Angyal lövése lepattant Aguilar kapusról, de Német Toni eszmél a leghamarabb és a hálóba lő (5-3). Végre egy jó emberelőny kihasználás! Hosnyánszki passza találta meg a falból kiemelkedő Angyalt, aki nem hibázott (6-3). Újabb kiállítás nálunk, időkérés a vendégeknél. Ezt már nem hagyták ki. Echenique a gólszerző (6-4). Most Vámosról szórják ki az egyik spanyolt, időt kér a kapitány, de kihagyjuk. Ami aztán megbosszulta magát, megint Espanol (6-5). Megint kihasználatlanul hagyunk egy fórt, szerencsére Nagy Viktor védeni tud, 6-5-ös eredménnyel megyünk a szünetre.

1-4. PERC: Megint a spanyolok a gyorsabbak, szerencsére Gór-Nagy blokkolja az előnyben leadott kísérletet. Előbb időn túl lövünk gólt, majd Erdélyi bombázta a büntetőt a kapufára. Megint egy remek védekezés hátrányban, ezúttal Varga Dániel blokkolt. Újabb spanyol előny, de Espanol kísérletét kivédi Nagy.

1. NEGYED

5-8. PERC: A második emberelőnyt nem rontjuk el, Vámos a gólszerző (2-1). Mallarch mindenkit meglep és kiegyenlít (2-2). Német Tonit nem zavarja, hogy védő van rajta, így is gólt lő (3-2). Szerencsére kapufát lőnek a spanyolok, de Aguialar védi Manchercz lövését. Hosnyánszki elemi erővel bombáz a kapuba (4-2). Sikerü labdát szereznünk, Benedek Tibor rögtön időt kér. Fél perc van a negyedből. Sajnos kontra, amiből Fernandez senkitől sem zavartatva lő Nagy Viktor kapujába (4-3). Vége a negyednek!

1-4. PERC:  A spanyolok nyeték a ráúszást, de az első lövés Roca részéről mellé ment. Sajnos mi is elrontjuk az első helyzetünket, Varga Dániel középről fölé bombázott. Kontrát fújnak a bírók, Varga Dénes ezt kihasználja (1-0). Nem sokáig vezettünk, a fórt Espanol hasznája ki egy hatalmas felső sarkos bombával (1-1).

Előzetes:

A magyar válogatott győzelemmel kezdte a Vodafone-kupát Ausztrália ellen. A kazanyi világbajnokságra készülő csapat pénteken Spanyolország ellen folytatja a felkészülést egy tétmérkőzéssel.

A cél nem is lehet más Benedek Tibor csapatának, mint a győzelem és a tornagyőzelem.

A nap másik mérkőzésen a szombati ellenfelünk, Olaszország 7-6-ra legyőzte az ausztrálokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik