Sport

Wimbledon: Egy újabb lépés az álomdöntő felé

Novak Djokovic (Array)
Novak Djokovic (Array)

Már csak egy mérkőzést kell megnyernie mindkét klasszisnak, hogy vasárnap egymás ellen játszanak a végső sikerért.

A Federer és Murray sikerét hozó két negyeddöntő után újabb négy játékos reménykedhetett abban, hogy bejut az angol nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe.

Az esélyesek alapján erre inkább Novak Djokovic és Stanislas Wawrinka volt esélyesebb, ám ez végül csak egyiknek sikerült.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A szerb világelső ellenfele a horvát Marin Cilic volt. A világranglista 9. helyén álló játékosnak megvoltak az esélyei, de azokkal nem tudott élni. Djokovic mindhárom szettben egyszer elvette ellenfele adogatását, így szűk két óra alatt bejutott a négy közé.

A nap legizgalmasabb összecsapása a Wawrinka – Gasquet párharc volt. A végig magas színvonalú mérkőzésen döntő szettre kényszerültek a felek.

Ott a francia már 5-3-ra is vezetett és adogatott a mérkőzésért. Azonban az óriási sanszot nem tudta kihasználni, a svájci pedig életben tartotta reményeit. Mivel az ötödik játszmában már nincs tie break, jöhetett az igazi thriller.

Mindketten hozták a saját adogatásukat, majd szűk másfél óra után Wawrinka elveszette a fonalat. Gasquet a harmadik meccslabdáját már kihasználta. Három és fél óra kőkemény tenisz után készülhet a pénteki Djokovic elleni elődöntőre.

Eredmény – Wimbledon, férfi egyes, negyeddöntő

N. Djokovic – M. Cilic 6-4, 6-4, 6-4

R. Gasquet – S. Wawrinka 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik