Sport

Nehezen, de győzték az esélyesek Wimbledonban

Serena Williams (Array)
Serena Williams (Array)

Kedden a női negyeddöntőket rendezték, valamint befejezte a hétfőn elkezdett nyolcaddöntőjét Novak Djokovic.

Kialakult a női elődöntők párosítása az angol nyílt teniszbajnokságon. A wimbledoni tornán Maria Sarapova kezdte a negyeddöntők sorát, aki az amerikai Coco Vandeweghe ellen három játszmában jutott tovább.

A nap csúcsmeccse előtt még két mérkőzés hátravolt. A spanyol Garbine Muguruza egy nehezebb első szett után már könnyebben nyert a svájci Bacsinszky Tímea ellen.

A lengyel Agnieska Radwanska ellenfele az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott amerikai Madison Keys volt. Radwanska tie break után hozta az első játszmát. A második végén elveszített adogatása végzetesnek bizonyult, így Keys egyenlített.

Döntő szettben pedig győzött a rutin, így a lengyel készülhet a Muguruza elleni elődöntőre.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A nap slágermeccse egyértelműen a Serena WilliamsViktoria Azarenka találkozó volt. A fehérorosz hölgy jól kezdett, és egy breaknek köszönhetően előnyben volt.

A második játszmában 2-2-nél jött a fordulópont. Azarenka háromszor is elvehette volna a világelső adogatását, de nem járt sikerrel. Utána már beindult Williams és az elődöntőbe jutott. Ott Sharapova ellen kell megküzdenie a döntőbe jutásért.

A férfiak Novak Djokovic és Kevin Anderson kivételével nem léptek kedden pályára. Ők a hétfőről sötétedés miatt elhalasztott nyolcaddöntőjüket fejezték be. A világelső két szettes hátrányból jött vissza, és végül jutott a legjobb nyolc közé.

Eredmény – Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon

Nők, negyeddöntő:

M. Sarapova – C. Vandeweghe 6-3, 6-7, 6-2

G. Muguruza – Bacsinszky T. 7-5, 6-3

A. Radwanska – M. Keys 7-6, 3-6, 6-3

S. Williams – V. Azarenka 3-6, 6-2, 6-3

Férfiak, nyolcaddöntő:

N. Djokovic – K. Anderson 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 7-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik