Sport

Itt az MPB új elnökének első nyilatkozata

szabo-laszlo(960x640).jpg (Array)
szabo-laszlo(960x640).jpg (Array)

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság hétfőn megválasztott elnöke azt szeretné, hogy az olimpiai rendezés gondolatával együtt a paralimpia is megjelenjen.

“Azt szeretném, hogy az emberek fejében ne csak az olimpiarendezés jelenjen meg, amikor a pályázatról beszélünk – bár nyilván az a legfontosabb -, hanem a paralimpia is. Ezért én úgy fogalmaztam a programomban, hogy paralimpiát Budapestre” – mondta az M1 aktuális hírcsatorna kedd reggeli műsorában Szabó László.

A 45 éves kommunikációs szakember hozzátette, az olimpiához hasonlóan a paralimpia sem pusztán sportesemény. Véleménye szerint, ha paralimpia lenne Budapesten, az egy olyan társadalmi szemléletformáló projekt lenne, amelyet követően rá sem lehetne ismerni Magyarországra a tekintetben, hogy miképpen fordul saját fogyatékos embertársai felé az eseményt követően.

Fotó: MTI

Az MPB elnöke – aki a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöki tisztjét is ellátja – a soron következő, riói paralimpiával kapcsolatban elmondta, körülbelül harminc magyar kvótával lenne elégedett.

Hangsúlyozta, a következő hónapok elsősorban a kvótaszerzésről szólnak, ugyanis e tekintetben egyelőre nem állnak túl jól, mivel eddig egy sportlövő, egy cselgáncsozó, illetve egy országúti kerékpáros harcolta ki a brazíliai részvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik