Sport

Parasport: Deutsch embere lehet az új elnök

Szabó László, Deutsch Tamás (Array)
Szabó László, Deutsch Tamás (Array)

A Magyar Nemzet úgy tudja, Szabó László is versenybe száll a szervezet vezető pozíciójáért. A parasportolók szerint a jelenlegi elnökség „átmenti” magát, ők teljes tisztújítást akarnak.

Hétfőn délután tartják a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlését, melyen új elnököt és – alapszabály-módosítás után – két új elnökségi tagot választanának meg. A Magyar Nemzet hétfői számában azonban arról ír, nem mindenki, egészen pontosan a parasportolók azt szeretnék, ha ez egy későbbi időpontban lenne, mivel ők teljes tisztújítást akarnak, és új elnökjelölttel is készülnek.

Mint ismert, a szervezet első embere, Gömöri Zsolt lemondott a végtörlesztési botránya következtében, így az MPB-t jelenleg Deutsch Tamás alelnök irányítja. A Magyar Nemzet szerint könnyen elképzelhető az is, hogy a hétfői közgyűlésen az a Szabó László – a MOB Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke – lesz a befutó a vezetői posztra, aki Deutsch egykori helyettes államtitkára volt.

A FODISZ közleményben tudatta, Szabót az MPB nyolc tagszervezete, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Szkander Szövetség, a Magyar Táncsport Szövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség és a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége is jelölte elnöknek, a sportvezető pedig elfogadta a felkérést.

Amennyiben hétfőn végbemegy a tisztújítás, úgy legközelebb csak a riói paralimpia után választhatna magának új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik