Sport

Kikapott női pólócsapatunk az Universiadén

női vízilabda válogatott, universiade (Array)
női vízilabda válogatott, universiade (Array)

A gyorsan összeszedett háromgólos hátrány végzetesnek bizonyult.

Magyar idő szerint szombat délelőtt megkezdte szereplését a női vízilabda-válogatott a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén. Sajnos az első akadály nem sikerült megugorni az olaszok ellen – írja a waterpolo.hu

Tóth László csapata alig öt perc elteltével 0 dobott és 3 kapott góllal állt. A folytatásban a lányok mindent megtettek, de közelebb férkőzni nem igazán sikerült az ellenfélhez. A szövetségi kapitány variációs lehetőséget kipróbált, de az agresszívabb védekezés és a kapuscsere is kevésnek bizonyult.

Fotó: Dobor Dezső

A kapitány szerint a gyenge támadójáték és a könnyen kapott gólok vezettek a vereséghez, ennek ellenére bízik a sikeresebb folytatásban: „Sajnos az olaszok villámrajtot vettek, mi pedig beragadtunk…Sajnos az olaszok villámrajtot vettek, mi pedig beragadtunk… Pánikolnunk azonban nem kell, de ennél jóval összeszedett játékra van szükségünk és látható is lesz, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani.”

A javításra már vasárnap esély kínálkozik, ugyanis közép-európai szerint 11:30-kor Ausztrália ellen szállnak vízbe a lányok. A csoportbeli ellenfeleink közé tartozik még az Egyesült Államok és Franciaország.

Eredmény – Universiade, női vízilabda torna, első forduló

Magyarország – Olaszország 6-12 (2-5, 1-1, 2-2, 1-4)
A magyar gólszerzők: Pengő, Gémes, Kövesdi, Takács, Zajácz, Ziegler

Ajánlott videó

Olvasói sztorik