Sport

Deutsch Tamás nem lesz a paralimpiai bizottság elnöke

Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)
Deutsch-Tamas(960x640).jpg (Array)

Ezt ő maga mondta a Napi Gazdaságnak adott interjúban. Július 6-án lesz a szervezet rendkívüli közgyűlése.

Nem jelöltette magát a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének Deutsch Tamás, a testület alelnöke, aki jelenleg ügyvivőként vezeti a szervezetet – nyilatkozta a politikus a Napi Gazdaság pénteki számában.

“Én nem jelöltetem magamat, tehát ha másokban az a megtisztelő elképzelés merülne fel, hogy engem javasolnának az elnöki posztra, ismételten elmondom, nem pályázom erre a feladatra. Én 2010 óta vagyok a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőségének tagja mint alelnök. Ebben a pozícióban szeretném folytatni a munkámat. A bizottság megfelelő új elnököt tud majd találni.”

Mint ismert, Deutsch azóta vezeti az MPB-t, hogy Gömöri Zsolt, a szervezet korábbi elnöke lemondott a körülötte kialakult botrány miatt. Gömöri még 2012-ben kapott 3 millió vissza nem térítendő támogatást végtörlesztésre – épp Deutsch Tamás alelnök javaslatára.

Korábban felmerült, hogy ő és a bizottság teljes elnöksége lemond, de végül az az egyezség született, hogy maradnak a helyükön és a július 6-i rendkívüli közgyűlésen lesz tisztújítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik