Sport

Újabb magyar sportsikerekre számíthatunk

kotsis edina (Array)
kotsis edina (Array)

Hivatalosan pénteken kezdődik az Universiade, az előzetes várakozások szerint 10-13 éremre van kilátás. 117 magyar sportolóért szoríthatunk.

Pénteken kezdődik a dél-koreai Kvangdzsuban a 28. nyári Universiade. Az egyetemi sport legnagyobb nemzetközi eseményén, amely július 14-ig tart majd, Magyarországot 13 sportágban 117-en képviselik. A csapat tagjai között lesznek olimpikonok, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzők. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása szerint a szakmai vezetők 10-13 érem megszerzését remélik a küldöttségtől.

Az idei Universiadén 21 sportág került a programba (13 kötelezően, 8 a helyi szervezők választása alapján), a magyarok asztaliteniszben, atlétikában, evezésben, golfban, cselgáncsban, férfi kézilabdában, női kosárlabdában, műugrásban, sportlövészetben, tekvondóban, tornában, vívásban és férfi, illetve női vízilabdában lesznek érdekeltek (címvédő férfi pólósaink már be is mutatkoztak, győzelemmel tették mindezt).


Kotsis Edina (kékben) korábban már állt dobogón Universiadén
Fotó: MTI

A csapat tagja lesz többek között a májusi, cseljabinszki tekvondó-világbajnokságon bronzérmet szerző Kotsis Edina, aki Universiade-bronzérmet is nyert már korábban. Ott lesz a mezőnyben az Eb-bronzérmes műugró Kormos Villő, a vb-ezüstérmes, egyetemi vb-bronzérmes sportlövő Babicz Sára, valamint a cselgáncsozó Gorjanácz Zsolt és Vér Gábor, akik korábban junior vb-n szereztek bronzérmet.

Érdemes lesz odafigyelni az atlétáknál olimpiai kvalifikációt szerzett gyaloglóra, Helebrandt Mátéra is, aki 32. volt a londoni olimpián, valamint az evezősöknél a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesre, amely tavaly egyetemi vb-aranyérmet szerzett, idén pedig ötödik lett a poznani Eb-n. Indul Kvangdzsuban a győri evezős nyolcas is, ez az egység az egyetemi Európa Játékokon szerzett aranyérmet. Jó eredmény várható még az ifjúsági Eb-ezüstérmes műugrótól, Gondos Flórától, valamint a vívó Hanczvikkel Márktól és Lupkovics Dórától.

Tornában nevezték Bryan Mcload Sheppard-et, akinek az édesanyja magyar, ő maga magyar-amerikai kettős állampolgár. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik