Sport

A kormánynak három célja van a sport területén

Mátraháza (Array)
Mátraháza (Array)

Hogy mi ez a három dolog, azt a több mint egymilliárd forintból felújított mátraházi edzőtábor átadóján mondta el Simicskó István.

Átadták csütörtökön a több mint 1,1 milliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort, amely tíz év után nyitotta meg ismét kapuit. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepélyes megnyitón elmondta, az edzőtábor a magyar élsport fontos helyszíne volt évtizedeken át: világ- és olimpiai bajnokok sokasága rugaszkodott el erről az alapról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 515 millió forintos támogatást nyújtott a beruházáshoz, míg a 620,6 millió forintnyi önerőt a Nemzeti Sportközpontok (NSK) biztosította.

A miniszter úgy fogalmazott, az edzőtábor generációk számára adott esélyt arra, hogy tökéletesítsék tudásukat. “Ezt az esélyt nem lehet elvenni a jelen és a jövő sportoló nemzedékétől sem” – mutatott rá. „A magyar sportélet mindig is Magyarország egyik legjobb cégére volt, így hát tartozunk magunknak és a sportoló társadalomnak azzal, hogy a legjobb feltételeket biztosítjuk számukra a fejlődéshez.”


Gyerekek fociznak a mátraházi edzőtáborban
Fotó: MTI

Tóth Dénes, a csaknem 800 méteres magasságon elterülő létesítmény vezetője elmondta: tíz évig volt zárva a központ, amelynek újjáépítésével új lehetőségek nyíltak, hiszen Magyarországon kevés magaslati edzőtábor működik. Közlése szerint elsősorban élsportolókat várnak, de az amatőr sportolók előtt is nyitva áll a 90 személyes, minden eszközzel felszerelt, szinte az összes sportág igényeit kielégíteni képes létesítmény.

Simicskó István, az Emmi sportért felelős államtitkára az ünnepélyes eseményen azt hangsúlyozta: a kormánynak hármas célja van a sport területén. Az egyik, hogy minden magyar gyermek sportoljon, ezt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése, s ezért támogatja a különböző sportágakat is. A célok között szerepel az is, hogy minél több világversenyt hozzanak Magyarországra, valamint, hogy felújítsák a sportlétesítményeket, illetve újak épüljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik