Sport

Olimpia 2024: Az MSZP mást cselekszik, mint amit beszél

olimpia (Array)
olimpia (Array)

Hiteltelennek nevezte az MSZP-t a budapesti olimpiai pályázat ügyében Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A kormánypárti politikus szerint a szocialista párt azzal, hogy nem támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezésének kérdését, “mást cselekszik, mint amit beszél”. Hozzátette, hogy a verseny megrendezésében nagy összefogás látszott, és úgy tűnt, hogy ez “nem reped a politika mentén sem”.

Kérdésre elmondta azt is, hogy az MSZP viselkedése az olimpia kapcsán kívánatos nemzeti összefogást bontja meg, és azok “malmára hajtja a vizet”, akik nem Budapestet választanák helyszínnek.

Az MSZP-frakció hétfői ülésén tárgyalta a 2024-es budapesti olimpia megrendezésének kérdését, és az a többségi álláspont alakult ki, hogy nem támogatja azt – mondta Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese kedden az MTI érdeklődésére.

Korábban a budapesti MSZP-sek mellett Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányi elnöke is kiállt az olimpia rendezése mellett, a Fővárosi Közgyűlés szocialista szavazatokkal döntött a budapesti olimpiarendezés támogatásáról, a kedden megkezdődött parlamenti vitában azonban a szocialista felszólaló fenntartásait hangoztatta.

A párt képviselőinek eltérő megnyilvánulásait firtató kérdésre Gőgös Zoltán azt mondta, a Fővárosi Közgyűlésben ülő két szocialista képviselőnek önálló döntési joga van, a parlamentben azonban a frakciónak kell határoznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik