Sport

Két magyar pókeres is milliókat kaszált Vegasban

Stumpf András döntőben Las Vegasban (Array)
Stumpf András döntőben Las Vegasban (Array)

Elképesztő sikert ért el két magyar pókeres is Las Vegasban, Herédi Dániel és Stumpf András is harmadik helyen végzett egy nívós tornán, ketten együtt közel 14 millió forintot nyertek.

Rég számolhattunk be kiugró magyar eredményről a Las Vegas-i póker-világbajnokság apropóján, de ezúttal megtört a csend, két fiatal kártyásunk is milliókat kaszált a kaszinók fővárosában – írja a Poker.hu.

Ráadásul az utóbbi évek két kiemelkedő magyar tehetsége szállította a sikereket, mindkettejük nevéhez egy harmadik hely fűzhető. Elsőként a kétszeres WSOPC-bajnok Herédi Dániel jutott fel a dobogó alsó fokáig, ő a 235 dollár nevezési díjú Rió kaszinó csütörtöki Daily Deepstacks versenyén szerzett bronzérmet.

Ezt a tettet 856 játékos között érte el, akik 163 ezer dolláros összdíjazást eredményeztek. Herédi fantasztikusan teljesített az egész játéknap folyamán, amelyen végül a döntőben reális eséllyel szállhatott harcba a győzelemért is, csakhogy egy peches partiban ellenfele gyengébb kombinációja szerencsés leosztást kapott, így Herédi a harmadik helyen búcsúzott a küzdelmektől, de így is 14 453 dollárral gazdagodott.


Stumpf (szürke kapucnis pulcsiban szemüveggel) a verseny döntőjében
Fotó: poker.hu 

Másik magyarunk, a nem csak élőben, de online, a PokerStars oldalán is remek játékos hírében álló Stumpf András egy másik kaszinó, mégpedig a Venetian Deepstack tornáján menetelt hasonlóan eredményesen, mint honfitársa, ő is egy bronzérmet írhat fel az eredménylistájára.

A kicsivel nagyobb, 600 dolláros tornára 692 fő nevezett, itt 361 ezer dollár lett a nyereményalap, így Stumpf még több pénzért vehette fel a harcot. A 2014-ben már egyszer ugyanezen a versenyen győzedelmeskedni tudó játékos aztán ismét bejutott a döntőbe, de tavalyi eredményét nem tudta lemásolni, a búcsúzása pedig kísértetiesen hasonlított Herédiéhez.

A kieső partijában neki is jobb kombinációja volt a közös lapok érkezése előtt, csakhogy ellenfelének jóval gyengébb lapjai javulni tudtak, ezzel megpecsételve Stumpf sorsát, aki ezúttal harmadik helyen volt kénytelen távozni.

Bár a győzelemmel sokkal nagyobbat kaszálhatott volna, a 35 500 dolláros nyereményén minden bizonnyal is sem fog búslakodni, a kettejük együttesen nyert közel 50 ezer dollárja, átszámítva majd 14 millió forintos eredménye pedig inkább csettintésre ad okot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik